Foto Nils SmelterisPagājušās nedēļas izskaņā jaunajā apgaismojuma salonā TRELUCE tika atklāta latviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfa Ulvja Alberta un jaunās latviešu foto mākslinieces Daigas Atvares kopīga fotoizstāde "Ulvis Alberts Color / Daiga Atvare B&W ".
Pazīstamais fotomākslinieks Ulvis Alberts šogad jau ir aizvadījis vairākas zīmīgas foto izstādes gan Vācijā, gan tepat Rīgā, izstādot slavenākos no saviem darbiem.

Nupat atklātajā izstādē tandēmā ar talantīgo pašmāju mākslinieci Daigu Atvari viņš eksponē pilnīgi jaunas un no sava jau labi atpazīstamā foto repertuāra atšķirīgas fotogrāfijas.

Izstādē ir apskatāmi 10 krāsaini Ulvja Alberta darbi un 7 melnbaltas Daigas Atvares fotogrāfijas. "Tur, kur ir gaisma, pastāv arī ēna, un, jo vairāk gaismas, jo izteiktāka ēna. Krāsains – melnbalts, gaisma – ēna, visapkārt ir vēl daudz un dažādu pretstatu, kuri izceļ viens otru un padara pasauli tik interesantu," stāsta izstādes autore Daiga Atvare.

Fotogrāfe komentē arī izvēlēto izstādes vietu - nupat atklāto apgaismojuma salonu Treluce: "Šī telpa likās īpaša ne tikai ar savu estētiku, bet arī ar pastiprināto gaismas klātbūtni, jo gaisma un fotogrāfija nenoliedzami ir cieši saistītas. Tas savukārt uzvedināja arī mani uz pārmaiņām, un, atšķirībā no iepriekšējām izstādēm, nolēmu pievērsties nevis cilvēkam kā centrālajam objektam, bet gaismas un ēnas attiecībām. Arī fotogrāfiju skaitu, izmēru un izvietojumu pieskaņoju telpai un tās gaismas objektiem, cenšoties tos papildināt, nevis dominēt pār tiem."

Izstāde skatāma apgaismojuma salonā Treluce, Rīgā, Brīvības ielā 33. no 21.11.2013. – 20.01.2014.
Medijos izmantojami izstādes atklāšanas foto (autors Nils Smelteris): https://drive.google.com/folderview?id=0BzYTiJ_8BMe2UV9RZmpVNjhrZDg&;usp=sharing