10. janvārī plkst. 18.00 Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" izstāžu zālē ar dziesminieka Mikus Straumes koncertu tiks atklāta Līgas Zīles zīmējumu un Sandras Garančas fotogrāfiju kopizstāde "Viss ir Tevī".
Izstāde "Viss ir Tevī" ir divu radošu personību - Līgas Zīles un Sandras Garančas kopdarbs. Izstādes kodolu veido Līgas Zīles zīmētie tēli, sirsnības un dzīvesgudrības piestrāvoti vecu cilvēku portreti, kā arī Sandras Garančas emocionāli piesātinātās fotogrāfijas, kas veidotas kā refleksija par zīmējumu autori. Abas mākslinieces savos darbos cenšas iedziļināties cilvēka personības daudzšķautņainībā un dvēseliskajos dziļumos.

"Vecie vīri ir kā daļējs atspoguļojums man. Vecu cilvēku sejas ir kā kartes- tās nevar noslēpt ne gadu gaitā iegūtās rūpju rievas, ne smieklu krunciņas, ne acu sirsnību. Vecu ļaužu sejas ir kā līdzība nesamākslotībai mūsos pašos."/Zīle/
Līga Zīle ir studējusi grafisko dizainu Liepājas Universitātes Dizaina fakultātē. Pēc augstskolas absolvēšanas, kādu laiku dzīvojot Menas salā, saprata, ka zīmulis un papīrs ir sirdij tuvāki par datoru. Pašmācības ceļā papildinot zīmēšanas prasmes, pēc laika kļūst par mākslas galerijas "Sayle Gallery" (Menas sala) mākslinieci, zīmējot pasūtījuma darbus. Ir piedalījusies mākslas performancēs Rīgā - "Traki mierīga uz paplātes" (2012) un "Īsais akts burbuļplēves šļircmākslā" (2012).
Sandra Garanča studējusi Starptautiskajā Praktiskās Psiholoģijas Augstskolā, iegūstot praktiskā psihologa kvalifikāciju. Jau diplomdarbs "Paštēla konkretizācija un korekcija izmantojot fotogrāfijas tehniku" iezīmē Sandras interesi par fotomākslu un mākslas terapiju. 2012. gadā tapušas divas personālizstādes - "Sieviete ārpus laika" un "Sirds pieturzīmes".
Izstāde būs apskatāma no 11.janvāra līdz 31.janvārim Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" izstāžu zālē Vecrīgā, Jaunielā 29 a, katru dienu no plkst.11.00 - 17.00.
Izstāde ir iekļauta "Rīga 2014" Eiropas kultūras gada atklāšanas programmas pasākumu radošo iniciatīvu programmā. Programmas ietvaros no 17. janvāra līdz 19. janvārim izstāde bez ieejas maksas būs apskatāma no plkst. 11.00 - 22.00