FOTO BEZ RAMJIEM13. maijā plkst. 18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) tiek atklāta Irēnas Petras fotoizstāde "FOTO bez rāmjiem". Izstāde RCB akcijas "Bibliotēka Rīgai" ietvaros bibliotēkā būs aplūkojama no 7. maija līdz 4. jūnijam.

Irēna Petra (Irēna Mečņika): "Ikdienā ap mums ir lietas un notikumi, ko vienkārši nesaskatām un nepamanām, mēs ejam tām garām savā aizņemtībā un esam pārsteigti, kas ieraugām parastās un pierastās lietas citā skatījumā, fotogrāfa redzējumā".

Autores radošā darbība aizsākās pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Sākumā tā bija profesionālā deja un glezniecība, vēlāk - grafiskais dizains, grafika un grāmatu ilustrācija. Irēna Petra piedalījusies mākslinieku grupu izstādēs "Free Art" (Rīga, Rīgas Modes); viņas darbi skatāmi privātās kolekcijās Vācijā, Izraēlā, Krievijā un Latvijā.

Strādājot par attēlu redaktori izdevniecībā, Irēna Petra pievēršas fotografēšanai. Sākumā viņa ir fotokorespondente, bet 2008. gadā šī nodarbe pāraug privātā projektā "Rīgas kolekcija" (pilsētas dokumentālais, noskaņu un vērojumu foto), kas joprojām turpinās un attīstās.

Fotogrāfiju kolekcija, tāpat kā mūsu dzīve, atrodas pastāvīgā izaugsmē, papildinās ar jaunām pārdomām, sajūtām, vērojumiem un tēliem mainīgajā pilsētas dzīves ritumā.

Kolekcijas fotogrāfijas līdz šim publiski bijušas skatāmas divās autores personālizstādēs 2011. un 2012. gadā.

Šajā izstādē būs iespēja aplūkot vien nelielu daļu no autores Rīgas iespaidiem, kas tapuši laikposmā no 2011. līdz 2014. gadam.

Autore ar prieku satiktu savu fotogrāfiju varoņus, lai pēc izstādes beigām uzdāvinātu viņiem uzņēmumus, kuros šie cilvēki redzami. Ja izstādes fotogrāfijās pamanāt sevi vai savus paziņas, atstājiet savu kontaktinformāciju, lai vēlāk varētu sazināties.

Izstādi atbalsta PEBO NAMI, SIA Ziemeļu ekspresis.

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67181017

FOTO BEZ RAMJIEM-DSC 4426