No 10. līdz 11. maijam Kolkā notiks "Putnu festivāls 2014", kurš tiek rīkots Pasaules Migrējošo Putnu dienu ietvaros. Pasākuma laikā no 10. līdz 17. maijam Kolkas tautas namā būs bezmaksas apskatāma žurnāla "National Geographic Latvija" atvestā izstāde "Migrācijas".

"Pasaules migrējošo putnu dienas" (www.worldmigratorybirdday.org) aizsākās 2006. gadā ar mērķi uzlabot zināšanas un sapratni par gājputnu un to dzīvotņu aizsargāšanu. Šī gada kampaņas tēma ir "Galamērķis gājputni: migrējošie putni un tūrisms" (Destination Flyways: Migratory Birds and Tourism). Tajā tiks izcelta saikne starp migrācijas putnu saglabāšanu, vietējo kopienu attīstību un dabas vērošanas tūrismu visā pasaulē. Pirmo reizi pasākumu kartē arī parādīsies Latvijas pilsēta Kolka. Tur būs iespējams piedalīties vairākos pasākumos, kuri ir veltīti putnu migrācijas un gredzenošanas tēmai.
Savvaļas dzīvnieki vienmēr ir kustībā – tie skrien, lido, rāpo un peld, lai ēstu, vairotos un izdzīvotu. "National Geographic" kolekcijas attēlos iemūžināts iespaidīgais dzīvnieku pārvietošanās process, kas ir daudzu sugu trauslās eksistences jautājums, cīņa starp dzīvību un nāvi mūsdienu mainīgajā pasaulē.
Izstādē ir aplūkojamas vairāk nekā 10 fotogrāfijas ar savvaļas dzīvnieku migrāciju uz sauszemes, ūdenī un gaisā, kā arī cilvēku ietekmi uz vidi un ar to saistīto problemātiku. Tostarp būs apskatāmi arī izcilā fotogrāfa, "National Geographic" grāmatas "Paradīzes putni" līdzautora un kaislīga ornitologa, Tima Lāmana (Tim Laman) darbi. Viņa bildes ir iekļuvušas 35 žurnāla "National Geographic" izdevumos dažādās pasaules vietās.
Izstādi organizē "National Geographic Latvija".
Atver logu – ielaid pasauli!


Par biedrību "National Geographic"
Biedrība "National Geographic" ir viena no pasaulē lielākajām bezpeļņas zinātniski izglītojošajām organizācijām. Dibināta 1888. gadā ar mērķi sniegt un izplatīt zināšanas ģeogrāfijas jomā, "šī biedrība  darbojas, lai rosinātu cilvēkus rūpēties par mūsu planētu". "National Geographic" atspoguļo  pasauli savos žurnālos, televīzijas programmās, filmās, mūzikā un radio, DVD, kartēs, izstādēs, pasākumos, informatīvās programmās skolēniem, kā arī ar interaktīvo mediju un reklāmas preču palīdzību. Šīs biedrības oficiālo žurnālu "National Geographic" mēnesī lasa 60 miljoni cilvēku. "National Geographic" TV kanālu skatās 435 miljonos mājsaimniecību 173 dažādās valstīs 37 valodās. "National Geographic" digitālie mediji sasniedz 19 miljonus apmeklētāju ik mēnesi. Biedrība "National Geographic" ir finansējusi vairāk nekā 10 000 zinātniskās pētniecības, dabas saglabāšanas un izpētes projektus un atbalsta izglītojošu programmu ģeogrāfijas zināšanu līmeņa celšanai. Vairāk informācijas www.nationalgeographic.com.