Fotoizstāde viņaNo 02.jūnija Sociālās integrācijas valsts aģentūras izstāžu zālē (Dubultu prospekts 71, Jaundubulti, Jūrmala) skatāma fotostudijas "ASPAZIJA" izstāde "VIŅAS".
Katru gadu fotostudijas "ASPAZIJA" dalībnieki veido izstādi par un ap sievieti. Arī šis gads nebija izņēmums un, marta sākumā, skatītāju vērtējumam tika nodota izstāde "Viņas". Jūnija sākumā izstāde jau otro reizi tiks eksponēta SIVA izstāžu zālē. Izstādē piedalās 20 fotogrāfi: Una Liberte, Atis Meibergs, Edīte Ezeriņa, Gunārs Freimanis, Inta Liniņa - Ozoliņa, Ingūna Kalniņa-Pētersone, Mārtiņš Sirmais, Marģers Martinsons, Ojārs Martinsons, Ojārs Griķis, Voldemārs Krutins, Brigita Gulbe, Vita Popravko, Veronika Simoņenkova, Sergejs Lavrentjevs, Ēva Krēsla, Jevgeņijs Pugins, Jānis Ozols, kā arī Viesturs Jaucis(1955-2016), Andris Sīmanis (1958-2016).
Kā marta mēnesī, nu jau mūžībā aizgājušais, bijušais fotostudijas vadītājs Andris Sīmanis par gadskārtējo izstādi, veltītu sievietēm stāstīja: "Fotostudija "Aspazija" dibināta 2009. gadā un sākot jau ar 2010. gadu ir šāda veida izstāde – veltījums sievietēm.. Sākotnēji tas bija kā apsveikums sievietēm Sieviešu dienā, bez jebkāda veida atlases kritērijiem, tās varēja būt puķītes, vai kas cits, viss, kas asociējas ar sievietēm un Sieviešu dienu. Tagad koncepcija ir mainījusies. Ideja ir veidot šo izstādi kā slavinājumu sievietēm. Cenšamies pakāpties pakāpienu augstāk, kad puķīšu un saldo konfekšu vairs nebūs, bet būs kas nopietnāks. Uzreiz tas neizdodas, jo cilvēkiem jāmainās, bet ir zināms kā to panākt .Tas balstās uz tālāku izglītošanu, līdzīgu foto izstāžu apskati un analīzi, principā katra paša pilnveidošanu. Tomēr galvenais uzstādījums ir un paliek Sieviete, jo daudzi meistari teikuši, deputāti atkārtojuši dažādās izstāžu atklāšanās, senie grieķi par to ir runājuši, ka nav nekā skaistāka par sievieti un lielākā daļa gleznotāju ko glezno – sievietes, kalnus un jūru. Tad kurš izsvērs, kas svarīgāks, bet mēs pieņemam, ka sievietes, jo ne visur ir kalni, ne visur ir jūra, bet sievietes ir visapkārt."
Dzīve turpinās, tādēļ skatīsimies, priecāsimies un slavēsim VIŅAS-sievietes!
Fotostudijas "Aspazija" izstāde "Sievietes" no 02.jūnija skatāma SIVA izstāžu zālē, Dubultu prospektā 71, Jaundubultos, Jūrmalā.
Ieeja – bez maksas.