Rīgas Kultūras un atpūtas centra IMANTA 2. stāva galerijā līdz 30. novembrim ir skatāma fotogrāfiju izstāde "Latvijas skaistākie ozoli".
 
Ozols — tas ir diženuma, spēka un veselības simbols. Dieva un Pērkona koks, ilga mūža, auglības un arī vīrišķības apliecinātājs — latviešu kultūrā un dzīves apziņā ozols ieņem īpašu vietu.
Latvijas ainava nebūtu iedomājama bez koku karaļa ozola. Tieši tādēļ informāciju tehnoloģiju uzņēmums SIA “Ozols Grupa” 2014. gadā uzstādīja sev mērķi — atklāt un darīt cilvēkiem zināmus skaistākos, īpatnējākos, dižākos un spēcīgākos no Latvijas dabā sastopamajiem ozoliem.
 
Tuvojoties Latvijas simtgades svinībām “Ozols Grupa” jau vairākus gadus pēc kārtas rīko fotokonkursu „Latvijas skaistākie ozoli”, kurā piedalīties var ikviens profesionālis, kā arī dabas foto entuziasts, iesūtot savas fotogrāfijas ar ozolu
attēliem. 2015. gada konkursa rezultātā ar skatītāju balsojuma palīdzību tika noteiktas labākās ozolu bildes, no kurām izveidots krāšņs kalendārs 2016. gadam un Latvijas skaistāko ozolu ceļojošā fotoizstāde. Gan kalendārs, gan arī izstāde veidota, lai stiprinātu mūsu sākotnējo mērķi — atgādināt sabiedrībai par Latvijas dabas paslēptajām bagātībām un ozolkoka
daudzslāņaino nozīmi mūsu kultūrā.
 
Izstādē ir aplūkojamas 15 fotogrāfijas, kuru autori ir Rolands Jaunalksnis, Viktorija Joņina, Aina Karavaičuka, Zanita Kupre, Jānis Paļulis, Muntis Rāvietis, Ivars Šmits, Ieva Timrote un Andris Vētra.
 
Izstāde skatāma katru dienu no 10.00 līdz 20.00. Ieeja bez maksas.