plakāts 15.03.2017 RJCNo 15. marta līdz 14. maijam muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina iepazīt jūgendstila periodā lietotus fotoaparātus. Izstādē būs redzamas 20. gadsimta sākuma fotokameras no muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" un Latvijas Fotogrāfijas muzeja kolekcijām.
Jūgendstila perioda sabiedrības, pasaules uzskatu un mākslas attīstība ir nesaraujami saistīta ar zinātniskajiem atklājumiem un tehnoloģiju attīstību. Jau tradicionāli gada sākumā muzejā tiek atklāta izstāde, kas saistīta ar šiem jaunievedumiem. Jūgendstila perioda mākslā nozīmīga daļa ir fotogrāfijas tehnoloģijas attīstībai. Izstādē "Fotoaparāti" būs iespēja aplūkot dažādus 20. gadsimta sākuma fotoaparātus un citus artefaktus, kas saistīti ar fotogrāfijas izgatavošanas daudzajiem soļiem. Muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" krājumā atrodas saliekama statīva fotokamera ar fotoplatēm, kas ražota Vācijā firmā "C.P. GoerzBerlin" 20. gadsimta sākumā. Būs apskatāma arī Drēzdenē firmā "Hüttig A-G" ražota pārnēsājama, rokasstatīva fotokamera "Toska", kā arī īpaši dāmām 1928. gadā radīts firmas "Kodak" fotoaparāts "Petite" no Fotogrāfijas muzeja kolekcijas.
Ekspozīciju papildinās grezni jūgendstila fotoalbumi un apmeklētāji varēs uzzināt, kādas ir atšķirības starp fotogrāfijas vizītformātu un kabinetformātu, kā izmantoja fotogrāfijas stikla plašu žāvēšanas ierīci un retušas instrumentus. Izstādē eksponēti priekšmeti no muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" un Latvijas Fotogrāfijas muzeja kolekcijas

18. martā, 8. aprīlī un 29. aprīlī plkst. 13.00 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" piedāvā iespēju interesentiem ielūkoties fototehnikas attīstībā 20. gadsimta sākumā, apmeklējot foto vēsturnieka Pētera Korsaka vadītas ekskursijas izstādē "Fotoaparāti". Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par fotomākslas attīstību un fotogrāfu darbnīcām Rīgā, kā arī aplūkot izstādē eksponētos fotomākslas nozares izstrādājumus, fotosalonu reklāmas un tehnisko literatūru.

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas)
Muzejs atvērts no 10.00 līdz 18.00 katru dienu, pirmdienās slēgts.