Iveta Vaivode Zobens lilijas4.aprīlī plkst. 17.30 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē notiks fotogrāfes Ivetas Vaivodes izstādes "Zobens lilijas" atklāšana. Latgales kultūrtelpas mantojumam veltītā fotogrāfiju sērija būs skatāma līdz 3.maijam.

Autore atzīmē: "Esot Latgalē, mani pārņem zaudējuma, bet vienlaikus mežonīga prieka izjūta. Latgale man ir kļuvusi par metaforu zaudētai bērnībai. Redzot šīs vietas tukšumu un pagājušo laiku mantojuma trūdēšanu, es kļūstu par man zināmās Latgales izzušanas liecinieku. Tomēr tā nav tikai zaudēta pagātne, tas ir mans mēģinājums notvert vēl pēdējās, mums tik pazīstamās ainavas atblāzmas."
Iveta Vaivode ir viena no atpazīstamākajām latviešu fotogrāfēm. Studējusi Bornmutas Mākslas institūtā patlaban iegūst Maģistra grādu Ālto Universitātē, Helsinkos. Viņas fotogrāfiju sērija " Klēpis" guvusi vairākus starptautiskus apbalvojumus, starp kuriem minami CO Berlin Talents 2013, Burn Magazine stipendija,  CDS Dokumentālās fotogrāfijas balva, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos "Sony Word Photography award" un "Leica Oscar Barnack award".

Paralēli darbībai autorfotogrāfijas jomā, Iveta ir veidojusi vizuālo identitāti tādiem zīmoliem kā "Madara", "Zofa", "Stenders" un daudziem citiem, kā arī sadarbojusies ar neskaitāmiem Latvijas un pasaules dzīves stila žurnāliem. Kopš 2008. gada Iveta ir bezpeļņas organizācijas ISSP (Starptautiskā Vasaras fotogrāfijas skola) valdes locekle un ir atbildīga par ISSP Skolas mācību programmu un atsevišķu kursu pasniegšanu.

Izstādes atklāšana paredzēta 4.aprīlī plkst. 17.30 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē, Gaismas ielā 17.

Izstādi var apskatīt:
P. un C. 13.00-21.00
O. un T. 13.00-19.00
P. 12.30-18.30