Rīga šogad svin 810 gadu un Jaunmoku pils - 110 gadu jubileju. Par godu Rīgas mēra(1901 - 1912) Džordža Armitsteda uzbūvētās Janumoku pils jubilejai izsludinām fotokonkursu "Es lieku bildes Jaunmoku pils vēstures grāmatā!".

Aicinām piedalīties fotokonkursā, kura mērķis ir parādīt Jaunmoku pili, tās vidi, kā kultūrvēsturisku mantojumu visos tās pastāvēšanas laikos un notikumos, tverot nozīmīgus mirkļus, parādības, lietas un vēsturiskus notikumus caur fotoaparāta objektīvu no 1901. gada līdz šodienai. Fotokonkurss norisināsies laikā no 14. februāra līdz 15. jūnijam un piedalīties tiek aicināts jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kas spēj rokās noturēt fotoaparātu, kā arī cilvēki, kam saglabājušās vēsturiskās fotogrāfijas no iepriekšējā gadsimta. Vēsturiskās fotogrāfijas tiks vērtētas un apbalvotas atsevišķi. Darbos var tikt atspoguļoti gan Jaunmoku pils skati no iekšpuses, gan ārpuses dažādos gadalaikos, vēsturiski un sadzīviski notikumi. Fotokonkursa uzvarētāji tiks pie vērtīgām balvām.

Fotokonkursam "Es lieku bildes Jaunmoku pils vēstures grāmatā!" iesniegtajiem darbiem jābūt uzņemtiem tā, lai skaidri saprotams, ka fotografēta Jaunmoku pils vai tās apkārtne. Konkursam iesniegtie darbi tiks vērtēti divās atsevišķās sadaļās - 20. gadsimta bildes un 21. gadsimta bildes. Pirmajā konkursa atlases kārtā uzvarējušie 50 labākie darbi no 20. jūnija tiks izstādīti Rīgā t/c "ORIGO" izstāžu stendā otrajā stāvā. Nākamā kārtā, žūrija izvērtējot pirmās kārtas uzvarētājus, atlasīs 12 labākos darbus, kuru autori iegūs vērtīgas balvas. Fotokonkursa uzvarētāju darbi tiks apbalvoti Jaunmoku pils 110 gadu jubilejas svinību laikā 13. augustā un izstādīti brīvdabas izstādē.

Konkursa žūrijas komisiju vadīs fotomāksliniece Olga Kull un komisijas darbā piedalīsies profesionāli fotogrāfi, žurnālisti un Jaunmoku pils pārstāvji. Ar konkursa nolikumu var iepazīties www.jaunmokupils.lv

Fotogrāfijas iesniedzamas JPG formātā DVD/CD matricā Jaunmoku pilī, vai arī sūtot JPG formātā uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 2011. gada 15. jūnija plkst. 17.00. Fotogrāfijas - bildes lūdzam sūtīt ieskenētas uz e-pasta adresi, ienest pilī, vai sūtīt pa pastu uz adresi Jaunmoku pils, Tukuma novads, LV-3101.

 

FOTOKONKURSA NOLIKUMS

 

TĒMA - "Es lieku bildes Jaunmoku pils vēstures grāmatā"

FOTOKONKURSA  IDEJA

Fotokonkurss tiek izsludināts saistībā ar Jaunmoku pils 110 gadu jubileju, ko ar dažādām aktivitātēm svinam visu gadu, ar galveno jubilejas svinību kulminācijas pasākumu 2011. gada 13. augustā Jaunmoku pilī.

FOTOKONKURSA MĒRĶIS:

Parādīt Jaunmoku pili un tās vidi kā kultūrvēsturisku mantojumu visos tās pastāvēšanas laikos un notikumos, tverot nozīmīgus mirkļus, parādības, lietas un notikumus caur fotoaparāta objektīvu.

DALĪBNIEKI:

Pils apmeklētāji, pils liecinieki laikmeta gaitā. Konkursā var piedalīties jebkurš Latvijas iedzīvotājs, iesniedzot, Nolikumam atbilstošus darbus līdz 2011.gada 15. jūnijam.

KONKURSA SĀKUMS:

14.02.2011.

DARBU IESNIEGŠANAS LAIKS:

14.02.2011. - 15.06.2011.

VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI:

1.1.  Konkursu organizē SIA Jaunmoku pils.

1.2. Konkursam iesniedzamas 1-3 fotogrāfijas, kurās redzama bildēs identificējama Jaunmoku pils un tās vide no jebkura skatu punkta. Fotogrāfijas var būt fotografētas jebkurā gadā un laikā no pils celšanas brīža (1901 - 2011). Fotoattēlos var būt attēloti Jaunmoku pils kultūrvēsturiskie objekti, apkārtnes ainavas, dažādi  ar Jaunmoku pili saistīti izklaides, kultūras vai sporta pasākumi u.tml.

1.3. Pie katras fotogrāfijas jābūt īsam aprakstam - kad tā fotografēta, ja ir - kāds notikums ir saistīts ar to.

1.4. Iesniedzot fotogrāfijas autora jāuzrāda vārds, uzvārds, adrese, e-pasta adrese, tālruņa numurs.

1.5.  Fotogrāfijas iesniedzamas JPG formātā DVD/CD matricā Jaunmoku pilī, vai arī sūtot JPG formātā uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 2011. gada 15. jūnija plkst. 17.00. Fotogrāfijas - bildes lūdzam sūtīt ieskenētas uz e-pasta adresi, ienest pilī, vai sūtīt pa pastu uz adresi Jaunmoku pils, Tukuma novads, LV-3101.

1.6. Fotogrāfiju minimālie izmēri ir 3000X2000 pikseļi, izņemot vēsturiskās bildes, kuras jāieskanē augstākajā kvalitātē.

1.7.  Visām fotogrāfijām jābūt izvietotām horizontāli, izņemot vēsturiskās bildes, kuru izvietojums nav būtisks un netiek vērtēts.

1.8.   Iesniegt drīkst tikai savus foto darbus - fotogrāfijas, kuras uzņemtas ar savu tehniku (fotoaparātu, mobilo tālruni). Fotogrāfiju iesniedzēji uzņemas pilnu atbildību par fotogrāfiju autortiesībām, atbilstoši LR likumdošanai.

1.9.   Fotogrāfiju pirmās kārtas atlases rezultāti tiek paziņoti tikai tiem labāko fotogrāfiju autoriem, kuri izturējuši konkursa pirmo kārtu.

1.10.   Konkursa rezultātus nevar apstrīdēt.

1.11.  Fotogrāfiju konkursa pirmās kārtas uzvarētāju dalībnieku foto darbi tiks izvietoti interneta vietnēs www.jaunmokupils.lv, www.facebook.com, www.mansfoto.lv un t/c Origo izstāžu galerijā Rīgas Dzelzceļa stacijā no 16/07/2011.

1.12.  Finālistu darbi būs apskatāmi arī brīvdabas izstādē Jaunmoku pils teritorijā jubilejas svinību laikā.

1.13.  Fotogrāfiju konkursa otrajā kārtā, no visiem konkursa pirmās kārtas uzvarētāju foto darbiem tiks nominēti un apbalvoti 12 foto darbi, kas tiks izstādītas Jaunmoku pils patstāvīgajā ekspozīcijā un saņems vērtīgas sponsoru balvas.

1.14. SIA Jaunmoku pils sagatavo - apstrādā (kadrē, maketē, izvēlas drukāšanas tehniku) fotogrāfijas izvietošanai izstādē un citos sociālos interneta tīklos.

1.15. Netiks vērtētas eksponētas fotogrāfijas, kuras ietvers pornogrāfiju, kriminālu raksturu vai neveselīga dzīvesveida ( smēķēšana, alkohola vai narkotiku lietošana ) ainas.

1.16. Konkursa rīkotājs - SIA Jaunmoku pils - iegūst bezmaksas lietošanas tiesības uz fotokonkursa uzvarētāju darbiem.

 

DARBU  VĒRTĒŠANAS KRITĒRIJI:

1.17.  Fotokonkursam iesniegtie darbi tiek vērtēti divās galvenajās kategorijās:

1. Mūsdienās uzņemtās fotogrāfijas laika posmā no 21.gadsimta sākuma līdz šodienai

2. Vēsturiskās bildes laika posmā  līdz 20.gadsimta beigām.

1.18.  Visi noteiktā kārtībā iesniegtie darbi tiek izvērtēti konkursa izvērtēšanas komisijas sēdē.

1.19.   Konkursa izvērtēšanas komisija konkursa uzvarētāja noteikšanai salīdzina un vērtē tikai tos darbus, kuri nav noraidīti kā neatbilstoši Nolikumam.

1.20.  Lai maksimāli saglabātu objektivitāti, konkursa izvērtēšanas komisijas locekļi vērtējumam saņem anonīmus attēlus.

1.21.  Vērtēšanas komisijai ir tiesības:

1.21.1. pieaicināt komisijas darbā speciālistus vai ekspertus ar padomdevēja tiesībām;

1.21.2.  neizskatīt piedāvājumus, kas neatbilst konkursa Nolikuma prasībām;

1.21.3.  pieprasīt papildus informāciju no pretendentiem, kas piedalās konkursā.

1.22.  Iesniegtie darbi gan mūsdienu fotogrāfijas, gan vēsturiskās bildes tiek vērtēti pēc sekojošiem kritērijiem:

- Fotogrāfiju mākslinieciskā oriģinalitāte;

- Tehniskā izpildījuma kvalitāte;

- Fotogrāfa individuālais redzējums.

1.23.  Gan vēsturiskās bildes, gan mūsdienu fotogrāfijas tiek vērtētas atsevišķi un izvirzītas apbalvošanai.

1.24. Konkursa Vērtēšanas komisijas sastāvā ir profesionāli fotomākslinieki un pieaicinātie eksperti.

KONKURSA  UZVARĒTĀJU NOTEIKŠANA UN  APBALVOŠANA:

1.25. Konkursa darbus vērtēs kompetenta žūrija, apbalvošanai tiks izvirzīti 12  labāko darbu autori.

1.26. Balvas tiks pasniegtas 2011. gada 13. augustā, Jaunmoku pils 110 gadu jubilejas pasākuma laikā.

PAPILDUS NOTEIKUMI:

1.27.  Visi konkursam iesniegtie darbi paliek rīkotāju īpašumā un, abpusēji vienojoties, var tikt izmantoti publikācijās. Iesniedzējs atbild par autortiesībām atbilstoši LR likumdošanai.

1.28. Pārējos fotokonkursa dalībnieku darbus, kuri atlasīti izstādei, dalībnieki saņem atpakaļ pēc izstādes slēgšanas. Šo fotogrāfiju tālāka izmantošana iespējama pēc papildus vienošanās ar autoru.

1.29.  Fotoattēlu digitālās datnes, kuri netiek apbalvoti, Pretendenti var saņemt atpakaļ pēc 10 (desmit) darba dienām pēc konkursa rezultātu paziņošanas Jaunmoku pils mājas lapā: www.jaunmokupils.lv