Modris Rubenis13. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Fotogrāfijas muzejā tiks atklāta fotogrāfa Modra Rubeņa izstāde „Kuldīgas pilsoņi". Ekspozīcijā ietvertas nedaudz vairāk kā trīsdesmit melnbaltas fotogrāfijas, kas tapušas galvenokārt sociālo pārmaiņu laikā - 80. gadu beigās, 90. gadu sākumā.
Vairāku gadu garumā Modris Rubenis ir radis motivāciju, laiku un citus nepieciešamos resursus, lai veidotu fotogrāfiju kolekciju „Kuldīgas pilsoņi". Attēlos redzamie cilvēki ir fiksēti viņiem ierastā vidē. Respektējot katra personību, autors spējis saglabāt sava skatījuma īpatnību. To paspilgtina viņa paša rakstītais, katram attēlam pievienotais komentārs. Portretētie pilsētnieki, no kuriem daudzi tobrīd strādāja tipogrāfijā, kurtuvē vai fabrikā, šķiet kolorīti un neierasti interesanti, tomēr vēl saistošāk, kā lasīt viņu dzīvesstāstus, ir minēt, kas Modra Rubeņa melnbaltās fotogrāfijas vērš tik spilgtas un krāsainas.

Uz fotopapīra lapas zem Arvīda Šefanovska portreta fotogrāfs tobrīd rakstījis: „Maizīti ar rokām pelna sērkociņu fabrikā „Vulkāns", bet brīvā laikā liek lietā kājas un ir viens no Latvijas labākajiem gargabalniekiem un soļotājiem. Ja kāds ir dzirdējis par tiem trakajiem Valmieras skrējējiem, tad Arvīds Valmierā šogad ieskrēja trešais.. Maratons sākas pēc 40-tā kilometra!". Sapņi, iedomāti vai realizēti, krāšņo nelielās pilsētas iedzīvotāju ikdienu. Izstādē apskatāmi gan Alberta Grandberga, galdnieka un Kuldīgas šaha kluba dibinātāja, gan Roberta Oškalna, elektriķa un trompetista, gan citu kuldīdznieku portreti.
Modris Rubenis dzimis 1951. gadā Baldones apkārtnē. 1974. gadā absolvējis Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtu (šobrīd - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija), iegūtā specialitāte - sporta pedagogs. No 1981. līdz 1983. gadam mācījies Rīgas Tautas universitātes Fotonodaļā. No 1983. līdz 1995. gadam vadījis foto klubu „Kuldīga". Kopš 1996. gada ir laikraksta „Kurzemnieks" fotogrāfs. Autora darbi bijuši aplūkojami daudzās grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs - Viļņas Fotogrāfijas galerijā un Fotogrāfijas muzejā Šauļos Lietuvā, galerijās un izstāžu zālēs Austrijā, Nīderlandē, Japānā, ASV un citviet. Viņa fotogrāfijas atrodas gan privātkolekcijās, gan Latvijas Fotogrāfijas muzejā un fotogrāfijai veltītā muzeja Musee de l'Elysee Lozannā Šveicē kolekcijā. 2005. gadā Latvijas Fotogrāfijas muzejā bija aplūkojama viņa personālizstāde „Garā gada kalendārs".
Izstāde apskatāma līdz 10. janvārim.