1. Konkursa idejas apraksts

Vasara ir atvaļinājumu, brīvlaiku un atpūtas gadalaiks, kad ikvienam no mums ir vēlēšanās kaut nedaudz "izrauties" no ierastās ikdienas, dodoties kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā, vai vienkārši izbaudīt vasaru. Šī būs astotā vasara mums visiem kā Eiropas Savienības pilsoņiem. Viens no acīmredzamākajiem Eiropas Savienības dotajiem ieguvumiem ir Šengenas zonas sniegtās ceļošanas iespējas. Cilvēki vasarā vēlas būt kustībā - ceļot, peldēt, sportot vai vienkārši staigāt gar jūras malu.

Tieši tāpēc interneta portāls www.esmaja.lv izsludina foto konkursu "Vasara kustībā", kura mērķis ir veicināt radoši un, iespējams, nedaudz citādi kā ierasts parādīt Eiropu vasarā. Konkursā aicināti piedalīties skolēni, studenti, jaunieši un visi aktīvie cilvēki, kuri vēlas savos vasaras iespaidos dalīties ar citiem, turklāt vēl nopelnot balvas.

Konkursa tēma - "Vasara kustībā", formāts - foto materiāls, saturs - konkursa dalībnieku radošās izpausmes brīvība.


2. Konkursa dalībnieki

2.1. Konkursā kā dalībnieks var piedalīties ikviens interesents bez vecuma un nodarbošanās ierobežojuma, kurš konkursa darbus iesniegs atbilstoši nolikumā norādītajām prasībām, apliecinot piekrišanu konkursa nolikumam.
2.2. Konkursā dalībnieki piedalās individuāli.

3. Konkursa norise

3.1. Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem no 2011.gada 11.jūlija līdz 2011.gada 31.augustam jāiesniedz konkursam sagatavotās fotogrāfijas, augšupielādējot tās interneta vietnē www.esmaja.lv.
3.2. Katrs dalībnieks drīkst iesniegt ne vairāk kā 5 fotogrāfijas dalībai konkursā. Ja tiks augšupielādētas vairāk kā piecas fotogrāfijas, dalībai konkursā tiks izvirzītas pirmās piecas augšupielādētās fotogrāfijas.
3.3. Visiem konkursā iesniegtajiem foto materiāliem jābūt saistītiem ar konkursa tematu "Vasara kustībā", un tie var būt papildināti ar iesniegtā foto materiāla aprakstu.
3.4. Fotogrāfijas konkursa organizētājiem jāiesniedz, augšupielādējot tās interneta vietnē www.fotokonkurss2011.esmaja.lv.
3.7. Iesniegtie foto materiāli tiks publiskoti interneta vietnē www.esmaja.lv, kur laika posmā no 2011.gada 11. jūlija līdz 2011.gada 31.augustam ikvienam lasītājam būs iespēja vērtēt darbus, piešķirot 1 - 5 zvaigznes. Konkursa "Lasītāju simpātija" uzvarētāju noteiks www.esmaja.lv publiskais balsojums.
3.5 Ja netiek izpildīta kāda no nolikumā izvirzītajām prasībām, komandas dalība konkursā tiek anulēta.

4. Konkursa norises laiks

4.1. Konkurss notiek laikā no 2011.gada 11. jūlija līdz 2011.gada 13. septembrim.
4.2. No 2011.gada 11.jūlija līdz 2011.gada 31.augustam konkursa dalībnieki iesniedz sagatavoto foto materiālu, augšupielādējot to interneta vietnē www.fotokonkurss2011.esmaja.lv.
4.3. No 2011.gada 11.jūlija līdz 2011.gada 31.augustam interneta vietnē www.esmaja.lv ikvienam lasītājam būs iespēja vērtēt konkursam iesniegtos materiālus, piešķirot tiem 1 - 5 zvaigznes. Fotogrāfijas, kuras iegūs augstāko lasītāju vērtējumu, saņems "Lasītāju simpātiju" balvu.
4.4. No 2011.gada 1.septembra līdz 2011.gada 9. septembrim notiks konkursam iesniegto darbu vērtēšana. Darbus vērtēs īpaši šim notikumam izveidota žūrijas komisija, kurā būs vortāla www.esmaja.lv, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pārstāvji.
4.5. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 2011.gada 13. septembrī vortālā www.esmaja.lv !


5. Darbu iesniegšanas kārtība

5.1. Darbus konkursam var iesniegt no 2011.gada 11.jūlija līdz 2011.gada 31. augustam.
5.2. Darbus iesniedz elektroniski, augšupielādējot tos interneta vietnē http://fotokonkurss2011.esmaja.lv.
5.3. Iesniedzot darbus dalībai konkursā, obligāti jānorāda autora vārds uzvārds un kontaktinformācija.
5.4. Konkursam iesniedzamo darbu ieteicamais formāts - maksimālais foto materiāla malas garums, kas augšupielādējamas interneta vietnē http://fotokonkurss2011.esmaja.lv, ir 1024 pix.
5.5. Darba iesniedzējs ir atbildīgs par to, ka iesniedz savu darbu, kas atbilst LR likumdošanas normām, autortiesību un morāles un ētikas normām. Citu autoru darbu iesniegšana nav atļauta.
5.6. Darbi, kuru formāts un tematika žūrijas izpratnē neatbilst konkursa nolikumam, netiek pieņemti.

6. Konkursa darbu vērtēšana

6.1. Konkursa "Lasītāju simpātija" uzvarētāju noteikts portāla www.esmaja.lv lasītāji, laika posmā no 2011.gada 11.jūlija līdz 2011.gada 31.augustam pulksten 17:00 portālā www.esmaja.lv, balsojot par dalībnieku iesniegtajām fotogrāfijām un piešķirot tām vērtējumu 1-5 zvaigznes. Par konkursa "Lasītāju simpātija" uzvarētāju tiks atzīts dalībnieks, kurš saņēmis augstāko novērtējumu summu.
6.2. Laika posmā no 2011.gada 1.septembra līdz 2011.gada 9.septembrim konkursam iesniegtos darbu vērtēs speciāli šim notikumam izveidota žūrijas komisija, kas noteiks konkursa uzvarētājus no 1. līdz 3. vietai.
6.3. Konkursa rezultāti 2011.gada 13.septembrī tiks publiskoti portālā www.esmaja.lv.
6.4. Visi konkursa dalībnieku iesniegtie darbi paliek konkursa organizatoru īpašumā un var tikt izmantoti nākotnē, atsaucoties uz autoru/-iem.

7. Apbalvošana un darbu publiskošana

7.1. Konkursa ietvaros balvas saņems 20 labāko darbu autori. Balva - meistarklase ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, pie kāda Latvijā pazīstama fotogrāfa.
7.2. Papildus balvas - piemiņas veltes no Eiropas Komisijas pārstāvniecības - saņems arī "Lasītāju simpātija" uzvarētāji.
7.3 Konkursa norises laikā var tikt piešķirtas arī citas veicināšanas un simpātiju balvas.
7.5. Konkursa dalībnieku darbi tiks publiskoti interneta portālā www.esmaja.lv, kā arī izmantoti citos pasākumos.

8. Konkursa organizētāju kontaktinformācija

8.1. Papildus informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālruni 67625339.