Kas tas ir?
Kopš 2014. gada 1. janvāra Latvijā maksāšanas līdzeklis ir eiro. Pēc 20 gadu karjeras lats devies izdienas pensijā un atdevis vietu makos jaunām monētām un banknotēm. Nu mēs Latvijā, tāpat kā citās 17 Eiropas valstīs, meklējam centu un eiro, kad stāvam pie kases lielveikalā, pērkam tramvaja biļeti vai iemetam pāris – jā, pareizi – centus un nevis santīmus akordeonistes cepurē pie Brīvības pieminekļa. Bet vai tas ko maina? Varbūt viss tomēr paliek pa vecam, neraugoties uz jauno valūtu?
Mūsu dosjē „Sveicināts, eiro!“ atklāj dažādus skatījumus uz valūtas maiņu Latvijā, kopīgās valūtas Eiropas dimensiju un arī pavisam personisku attieksmi pret naudu ikdienas dzīvē.


Piedalieties!
Mūs interesē jūsu personīgais uztvērums: Kur jaunā nauda jums īpaši duras acīs? Jeb arī kur tās pietrūkst, jo cenas tomēr ir kāpušas, kā daudzi iepriekš baidījās? Ar nepacietību gaidām jūsu iespaidus, kā eiro maina (vai arī nemaina) Latvijas ikdienu!
Iesūtāmie darbi: Piedalīties var ar atsevišķām fotogrāfijām vai fotogrāfiju sēriju, kurā ir ne vairāk kā 5 darbi. Iesūtot fotogrāfiju sēriju, katru fotogrāfiju, lūdzu, iesūtīt ar savu formulāru un atbilstošu komentāru.
Darbi jāiesūta līdz 2014. gada 23. februārim.
Žūrija un godalgas
No iesūtītajiem darbiem žūrija fotogrāfes Viktorijas Ekstas un Gētes institūta līdzstrādnieku sastāvā izvēlēsies piemērotas fotogrāfijas attēlu galerijai institūta mājaslapā goethe.de/lettland, kā arī trīs konkursa uzvarētājus. Uzvarētāji saņems sekojošas balvas:
1. godalga: Lukabuka dāvanu karte EUR 50 vērtībā
2. godalga: fotoalbumu komplekts “FK Latvian Photography Yearbook 2013” un “Sense of Place. Contemporary Latvian Photography”
3. godalga: ISSP plānotājs 2014

http://www.goethe.de/ins/lv/rig/kul/mag/eur/lv12187979.htm