Līdz 20. aprīlim fotogrāfi un vizuālie mākslinieki aicināti iesūtīt pašizdotas fotogrāmatas un grāmatu maketus starptautiskajam konkursam "Self Publish Riga". Labākos konkursam pieteiktos darbus varēs apskatīt izstādē, kas notiks "Rīgas Fotomēneša" laikā 2014. gada maijā.
Pašizdošana dāvā māksliniekam iespēju veidot un izplatīt savu grāmatu pašam, izvairoties no starpnieka – izdevniecības – un tās diktētajiem noteikumiem. Grāmatu veidošana savām rokām pašlaik piedzīvo nebijušu uzplaukumu mākslas pasaulē, tā padarījusi grāmatu izdošanu par demokrātiskāku procesu, pieejamu ikvienam. "Self Publish Riga" pasākumi iepazīstinās plašāku publiku ar pašizdošanas kustību, tās sniegtajām iespējām un spilgtākajiem pasaules piemēriem.

Konkursam iesniegtās fotogrāmatas vērtēs starptautiska žūrija – pieredzējis grāmatizdevējs un daudzu starptautisku konkursu žūrijas loceklis un kurators Markuss Šādens (Markus Schaden, Vācija), pasaulē atzīti fotogrāmatu dizaineri Tēns van der Haidens (Teun van der Heijden, Nīderlande) un Anja Nalencka (Ania Nałęcka, Polija), fotogrāfs, lektors un "The Photobook Club" dibinātājs Mets Džonstons (Matt Johnston, Lielbritānija), fotogrāfs un pašpublicētu grāmatu entuziasts Niko Baumgartens (Nico Baumgarten, Vācija), kurš grāmatu veidošanas prasmi apguvis Itālijā, un mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs. Žūrijas locekļi, kā arī citi starptautiski partneri no Portugāles, Zviedrijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas maijā viesosies Rīgā, prezentējot fotogrāmatu kolekcijas un daloties ar pieredzi grāmatu izdošanā.
Labākās grāmatas autors iegūs iespēju bez maksas piedalīties "Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) 2014" meistarklasē; trīs labāko pieteikumu autori saņems individuālās konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem.
Konkursu un izstādi rīko biedrība ISSP . Tā ir daļa no "Rīgas Fotomēneša 2014" un Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas.
Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Gētes institūts, Britu padome un Polijas Republikas vēstniecība. Informatīvie un saturiskie partneri: žurnāls FK, FOLD, KIM?, Laikmetīgās mākslas centrs, "Archivo" (PT), "The Photobook Club" (UK), Zviedrijas Profesionālo fotogrāfu asociācija, izdevniecība "Lugemik" (EE).