Pieteikšanās fotokonkursa "Mana Jelgava" 2. posmam ir noslēgusies, kopumā tika saņemtas 187 fotogrāfijas, ko iesniedza 23 fotogrāfi. JPPI "Kultūra" ir svarīgs arī iedzīvotāju viedoklis, tāpēc visi konkursa darbi ir nodoti skatītāju vērtējumam sociālajā tīklā Facebook, kur līdz 26. oktobra pulksten 15 JPPI "Kultūra" lapā ikviens aicināts nobalsot par bildēm, spiežot "patīk". Tās fotosērijas autors, kura būs saņēmusi visvairāk balsu, iegūs skatītāju simpātiju balvu.
Vērtējot darbus, žūrija atzina, ka 2. posmā pieteiktie darbi ir kvalitatīvāki un var redzēt, ka autori, veidojot fotosērijas, ir centušies meklēt stāstus. Lai gan žūrija jau ir izdarījusi savu izvēli, rezultāti vēl tiek turēti noslēpumā līdz izstādes atklāšanai un apbalvošanai, kas notiks 2. novembrī Jelgavas Kultūras nama foajē pulksten 17.30.
Žūrijas komisijā piedalījās Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva, SIA "AD fotostudija" īpašnieks un profesionāls fotogrāfs Agris Šiliņš, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" attīstības plānošanas un projektu vadības sektora vadītājs Ivars Pirvics.
Jau sesto gadu Jelgavas pašvaldības iestāde "Kultūra" aicināja fotogrāfus, neatkarīgi no profesionālās sagatavotības, pieteikties fotokonkursam. Šoreiz tēma bija brīva, proti, "Mana Jelgava", kas māksliniekus neielika rāmjos un ļāva brīvi atspoguļot savu redzējumu par Jelgavu, tās vietām, cilvēkiem un notikumiem.