Aivars Ķesteris "Valdemāra sapnis"Ventspils fotoattēlu izstādes organizēšanai, komisija izvēlējās 40 darbus, ko trīs dienas no 21. septembra līdz 24. septembrim varēja vērtēt portāla www.ventspils.lv apmeklētāji. Viņu uzdevums bija noteikt skatītāju balvas ieguvēju. Par labāko atzīts Aivara Ķestera darbs "Valdemāra sapnis", kas ieguva 115 skatītāju balsis. Pavisam portāla balsojumā piedalījās 312 cilvēki.

Bijušais liepājnieks Aivars Ķesteris, kurš jau trīs gadus dzīvo mūsu pilsētā, Ventspils Tūrisma informācijas centra fotoattēlu konkursā piedalījās pirmo reizi. Aivars ir profesionāls fotomākslinieks, kurš ar fotografēšanu nodarbojas 38 gadus. Viņš joprojām darbojas Liepājas fotostudijā, bet pēc portāla www.apollo.lv pasūtījuma gatavo fotoreportāžas par Ventspili. Kā pastāstīja fotomākslinieks: "Manu darbu vērtētāji visbiežāk ir mani draugi, paziņas un fotomākslas profesionāļi, ar kuriem sazinos portālā www.draugiem.lv. Viņu ieteikumi palīdz man uzturēt darbu kvalitāti. Fotogrāfija "Valdemāra sapnis" tapa pagājušā gada Octoberfest laikā, kad pilsētu uz neilgu laiku ietina migla. Tā nu sagadīsies, ka skatītāju balvu saņemšu darba tapšanas gada jubilejā."

Pavisam TIC organizētajam konkursam tika iesniegti 563 divdesmit piecu autoru darbi. Konkursa komisija balsojot noteica pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus. Uzvarētājus apbalvos piektdien, 25. septembrī plkst. 14:00 Ventspils Prāmju terminālī (Dārza ielā 6) Starptautiskās tūrisma dienas un Tūrisma informācijas centra 10 gadu svinību laikā. Turpat tiks atklāta 40 labāko fotoattēlu izstāde, ko varēs apskatīt līdz 2009. gada beigām. Speciālu balvu saņems arī portāla balsojuma uzvarētājs Aivars Ķesteris.