Portraiture 2Ir noslēgusies Imagenomic izstrādātās Portraiture otrās versijas Beta programmas testēšana, kurā piedalījās vairāk nekā 1000 dalībnieki un 4. decembrī pārdošanā tiks piedāvāta oficiālā fināla versija. Otrā versija no pirmās atšķirsies ar to, ka pilnībā atbalsta Photoshop CS4 (gan 32, gan 64-bit versijas), kā arī datorus ar daudzkodolu procesoriem. Tāpat ir pilnībā mainījies interfeiss un veikti visādi uzlabojumi. Atjaunot no pirmās uz otro versiju būs iespējams bez maksas.
Paši viņi pat iesaka iegādāties pirmo versiju par 169.95 USD un tad būs iespējams atjaunot uz otro versiju bez maksas, jo tā maksāšot 199.95 USD. Bet kad iznāks otrā versija (rītā), tad tādas iespējas vairs nebūs, jo varēs nopirkt tikai otro versiju.
Programma principā strādā kā spraudnis uz tādām programmām kā Photoshop CS2/3/4, Elements 4/5/6 (Mac un Windows), Adobe Lightroom 1.5/2.0 un Apple Aperture 2.1. Ja esat profesionāls fotogrāfs vai fotogrāfiju retušētājs, tad iespējams šī programma jums atvieglos būtisku darba procesu un tādejādi atmaksāsies lielie ieguldījumi. Ja vēlaties pamēģināt vai tas tiešām jums der, tad iespējams lejupielādēt izmēģinājuma versiju 15 dienām. Iespējams daudziem profesionāļiem šī programma nepatiks, jo var sanākt pārāk mākslīgs rezultāts, bet tomēr daudziem tā atkal varētu patikt. Tādēļ pašiem jāmēģina un jātestē. Rezultātu paraugus var apskatīt te.