Romāns KorovinsNo 23. septembra līdz 3. oktobrim Leipcigā notiek starptautisks fotogrāfijas festivāls "F/STOP" (kuratore Kristina Dītriha). Vairāk kā astoņdesmit uzaicināto autoru vidū arī latviešu mākslinieks Romāns Korovins ar ekspozīciju "The Smell of an Elephant".

Romāna Korovina darbi skatāmi festivāla pamatekspozīcijā, kuras tēma ir "Paslēptais". Festivāls izstāžu telpām izmanto vairākas ēkas, kas zaudējušas vai mainījušas savu kādreizējo funkciju - kādreizējā tapešu fabrika, kas kļuvusi par kultūras pasākumu centru, kādreizējā gadatirgu (meses) ēka, kas ikdienā stāv tukša un neizmantota, kādreizējā bankas ēka pilsētas centrā. Tapešu fabrikā "Tapetenwerk", kas ir festivāla centrālā norises vieta, Romāns Korovins iekārtojis savu ekspozīciju "The Smell of an Elephant", kuru veido 26 fotogrāfiju pāri, no Latvijas vestais siens un "maģiskie kociņi". Romāna Korovina darbi piedāvā asprātīgus ikdienas situāciju redzējumus un redzētā komentārus, liekot skatītājam aizkavēties, pētīt un atklāt jaunas sakritības un stāstu pavērsienus.

Papildus pamatekspozīcijai skatāma festivāla konkursa izstāde "Kailums. Redzēt. Izzināt. Apšaubīt". Festivāla īpašie viesi ir fotogrāfi Aksels Hute (Axel Hütte, Diseldorfa, Vācija) un Arno Megss (Arnaud Maggs, Toronto, Kanāda). Festivāla ietvaros tā dalībniekiem ir iespēja piedalītie portfolio skatēs, uzklausot nozares ekspertu viedokļus par savu radošu darbību. Festivāls F/STOP notiek jau 4. gadu, piesaistot 6000-8000 skatītāju interesi. Festivālu dibinājusi un vada kuratore Kristīne Dītriha.

Romāns Korovins (dz. 1973.g.) ieguvis maģistra grādu mākslās Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā profesora Gunāra Kroļļa meistardarbnīcā (1997). Kopš 1996. gada Romans Korovins strada ka video klipu un reklamu režisors. 2008. gadā mākslinieks nominēts prestižajai "Purvīša balvai" par izcilu sniegumu vizuālajā mākslā. 2007. gadā par personālizstādi Pay Half and Run! saņēmis apbalvojumu "Gada fotogrāfijas izstāde" "Latio" organizētajā konkursā "Latvijas Gada balva fotogrāfijā". Romans Korovina piedalās festivālā ar Roberta Boša fonda atbalstu.