Latio 2010 gada kalendārs Gvido Kajons"Latio" kalendārs 2010 "Gvido Kajons - Fotogrāfiju kolekcija" ieguvis otro vietu ikgadējā drukas un dizaina konkursā "map contemporary".

Konkursa kategorijā "Korporatīvās dāvanas, suvenīri un iepakojums" vērtēšanai bija iesniegti 23 kalendāri, no kuriem starptautiska žūrija izvēlējās trīs labākos. Nekustamā īpašuma uzņēmuma "Latio" sienas kalendārs 2010 "Gvido Kajons - Fotogrāfiju kolekcija" saņēma otru labāko žūrijas vērtējumu, pavisam nedaudz atpaliekot no uzvarētāja, dizaina biroja "H2E" kalendāra, bet diezgan pārliecinoši apsteidzot trešās vietas ieguvēju - komunikāciju aģentūras "Alpha Baltic" plānotāju.

"Latio" nu jau tradicionālo melnbaltās fotogrāfijas kalendāru izdod kopš 2004.gada Latvijas fotomākslas vērtību apzināšanas un saglabāšanas projekta ietvaros. 1000 eksemplāros izdoto sienas kalendāru "Latio" dāvina sev īpaši tuviem cilvēkiem. "Latio" kalendārs ir saņēmis augstu atzinību no melnbaltās fotogrāfijas cienītājiem un gadu gaitā kļuvis par paliekošu vērtību Latvijas fotogrāfijas vesturē.

Veidojot kalendāru, katru gadu tiek meklēta piemērotākā tā forma un izteiksmes līdzekļi, tomēr pamatvērtība paliek viena - kvalitatīva melnbaltā fotogrāfija, kas ir Latvijas fotogrāfijas jomas tradīciju bagātība. Iepriekšējos gados kalendārā publicējamos darbus konkursa kārtā izvelējās kompetenta žūrija, bet pēdējos divos kalendāros apkopotas Andreja Granta un Gvido Kajona fotogrāfijas.

"Latio" kalendārā 2010 "Gvido Kajons - Fotogrāfiju kolekcija" iekļautas 13 Gvido Kajona melnbaltās fotogrāfijas, kas tapušas pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados un ataino mirkļus no Rīgas pilsētvides. "Pilsētas publiskā telpa ir pilsētas reprezentācijas un ikdienas "seja", un fotogrāfijās skatāmie pilsētvides "portreti" ir autentiska liecība par noteiktu laikposmu, vienu desmitgadi Rīgas vēsturē," kalendāra ievadā raksta mākslas zinātniece Alise Tīfentāle. Viņa norāda, ka Gvido Kajona 20.gadsimta 80.gadu fotogrāfiju kolekcija iezīmē jaunu laikmetu ar jauniem spēles noteikumiem, kas Latvijas profesionālās mākslas ainā aizsākās 90.gadu sākumā.

Kalendāra koncepcijas autors ir Mārcis Bendiks, māksliniece - Inga Barkāne, teksta autore - Alise Tīfentāle, projekta vadību nodrošināja Sandra Ošiņa, kalendārs iespiests AS "Valsts papīru spiestuve".

"Latio" kalendāru, kā arī konkursa "map contemporary" visu darbu izstādi līdz 18.jūnijam var aplūkot Dizaina centrā Baznīcas ielā 14.

"map contemporary" jau astoto reizi organizēja uzņēmums "Map Latvia". Konkursa mērķis ir apkopot poligrāfijas, reklāmas un dizaina drukas un vizuālās komunikācijas jomās paveikto, vērtēt, atrast un godināt izcilu darbu autorus un projektu radošās komandas. "map contemporary" ir process gada garumā, kas savu kulmināciju sasniedz pavasarī, kad darbi tiek iesūtīti konkursam, apkopoti un virzīti finālam. Kopumā šogad "map contemporary" konkursam iesniegtos darbus vērtēja 10 konkursa un 12 specbalvu kategorijās.