Foto KvartālsŠodien, 5. janvārī, interneta vietnē fotokvartals.lv darbu sācis jauns portāls par fotogrāfiju - FK, kas iznāks drukātā žurnāla Foto Kvartāls vietā. FK regulāri tiks ievietoti materiāli par norisēm fotogrāfijas jomā Latvijā un pasaulē: intervijas un autoru portfolio, recenzijas par izstādēm un grāmatām, blogi par notikumiem fotogrāfijā, kultūrpolitikā un sabiedrībā. Tāpat FK varēs lasīt profesionāļu padomus par foto kamerām, tehniku un fotoattēlu noformēšanu. Lasītājiem būs iespēja arī diskutēt forumā un piedalīties konkursos. Tā kā fotogrāfija mūsdienās ir izplatītākais un pieejamākais medijs, portāla veidotāji uzskata, ka Latvijā mūsdienīgs, daudzpusīgs un interesants fotogrāfijas medijs ir ne tikai dzīvotspējīgs, bet arī ārkārtīgi nepieciešams šajā vizuālās piesārņotības laikmetā.

FK galvenais redaktors ir fotogrāfs un žurnālists Arnis Balčus. Portāla saturu veidos pazīstami fotogrāfi, sociologi, teorētiķi un kritiķi, kā piemēram, Ivars Grāvlejs, Reinis Hofmanis, Vilnis Vējš, Sergejs Kruks, Raimo Lielbriedis, Elīna Ruka, Gatis Rozenfelds un daudzi citi. Ar laiku FK materiālus veidos arī ārvalstu autori. FK vismaz sākotnēji būs tikai latviešu valodā.

Šodien FK iekļauti materiāli: videointervija ar pašreiz arvien lielāku starptautisku atpazīstamību iemantojošo, Rīgā dzīvojošo fotogrāfu Aleksandru Gronski, britu fotogrāfa Saimona Robertsa portfolio - darbu izlase no dokumentālo darbu sērijas par Krieviju, fototirgus Paris Photo 2010 un Fotogrāfijas mēneša Bratislavā apskats, problēmraksts par mākslas fotogrāfijas tirgus neesamību Latvijā un citi materiāli.

FK ir žurnāla Foto Kvartāls pēctecis. Foto Kvartāls no 2006. līdz 2010. gadam iznāca kā drukātais žurnāls, taču finansiālu apsvērumu dēļ SIA Neputns no tālākās žurnāla izdošanas atteicās, un Foto Kvartāla zīmolu pārņēma biedrība KultKom.

FK finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.