ART HELP JAPANGalerija Wheels and Pictures sadarbībā ar biedrību Latvijas Sarkanais Krusts 4.aprīlī rīko laikmetīgās mākslas labdarības izsoli ART HELP JAPAN, kuras mērķis ir ar mākslas līdzdalību palīdzēt Japānas tautai un zeme atjaunoties pēc traģiskās zemestrīces sekām. Visi izsoles ieņēmumi nepastarpināti nonāks Latvijas Sarkanā Krusta ziedojumu kontā "Palīdzība Japānai".

Šobrīd izsolei atsaukušies jau vairāk kā 20 Latvijas mākslinieki, kuru vidū ir jau pazīstami gleznotāji un fotogrāfi, kā arī cilvēki, kuri savas radošās aizraušanās līdz šim veltījuši tikai savam priekam. Viņu vidū ir arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, kurš izsolei ziedojis četras lielformāta fotogrāfijas, kurās atainots viens no Japānas skaistākajiem simboliem - Sakuras ziedēšana. Labdarības izsole simboliski sakrīt ar Sakuras ziedēšanas kulmināciju.

Aicinām būt atsaucīgiem un ar savu ieguldījumu palīdzēt Japānas tautai un zemei atjaunoties pēc traģiskās zemestrīces 11.martā, piedaloties mākslas darbu labdarības izsolē ART HELP JAPAN.

Mākslas darbu labdarības izsole ART HELP JAPAN notiks pirmdien, 4.aprīlī pulksten 18:00 Radisson Blu Hotel Latvija Elizabetes ielā 55 konferenču zālē "Beta". Izsoles dalībnieku reģistrācija 4.aprīlī no pulksten 17:30.

Ar izsoles mākslas darbu elektronisko katalogu var iepazīties www.wheelsandpictures.lv .  Izsole tiks vadīta latviešu un angļu valodās.

Esam pateicīgi visiem māksliniekiem, cilvēkiem, uzņēmumiem un organizācijām, kas jau ir izrādījuši savu labo gribu piedaloties labdarības projektā ART HELP JAPAN:

Mākslinieki:

Gleznotāji: Zane Balode, Elizabete Melbārzde, Kristīne Kvitka,  Aija Vinkelmane,  Dace Gaile, Sandra Muižniece, Katrīna Gaile, Lāsma Pujāte, Anna Afanasjeva, Alise Mediņa, Jānis Dukāts, Jāņa Anmaņa Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija: Deniss Komarovs, Amanda Ulmane un Laura Gedroviča.

Fotogrāfi: Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, Ulvis Alberts, Viktors Deščenko, Pēteris Strautiņš, Guntis Švītiņš, Gints Gritāns.

Uzņēmumi:

Galerija "Birkenfelds", Radisson Blu Hotel Latvija, Latvijas nacionālais mākslas muzejs, ierāmēšanas darbnīca "Pedants", "Imreko", Kirils Kirasirovs.