ART HELP JAPAN4. aprīļa vakarā Radisson Blu Hotel Latvija galerijas Wheels and Pictures sadarbībā ar biedrību Latvijas Sarkanais Krusts rīkotajā mākslas labdarības izsolē ART HELP JAPAN izsolīti vairāk nekā puse piedāvāto mākslas darbu 4539 latu vērtībā.
Labdarības izsoles mērķis ir palīdzēt Japānas tautai un tās zemei atjaunoties pēc traģiskās zemestrīces sekām. Visi izsoles ieņēmumi tiks nodoti Sarkanajam Krustam Japānā. Japānas Sarkanais Krusts pašlaik sniedz medicīnisko palīdzību, piegādā ūdeni, pārtiku, segas un citas nepieciešamās lietas cilvēkiem, kas ir izmitināti evakuācijas centros, vai dzīvesvietās, kur daudzviet vēl nav atjaunota elektrības, ūdens apgāde, apkure.

Izsoles organizatori ir gandarīti par lielo mākslinieku atsaucību un ziedojumiem, kā arī izsoles pircēju- ziedotāju lielo aktivitāti. Izsolē tika pārdoti 33 mākslas darbi no 54 piedāvātajiem. Izsoli ar savu klātbūtni pagodināja gan vairāku ārvalstu vēstniecību diplomātiskā korpusa pārstāvji, gan Latvijas mākslas cienītāji. Vislielāko interesi solītāju vidū sagādāja gleznotājas Zanes Balodes darbs "Ziemas rīta pieskāriens man", kas teju divkārt pārsniedza sākumcenu.
Visi saziedotie līdzekļi tiks izlietoti palīdzības sniegšanai Japānas zemestrīcē un cunami cietušajiem cilvēkiem, kā arī pēc krīzes atjaunošanas darbos turpmākajos mēnešos un gados.
Izsolei atsaucās 43 Latvijas mākslinieki, kuru vidū ir atzīti gleznotāji, grafiķi, fotogrāfi un tēlnieki, kā arī cilvēki, kuri savas radošās aizraušanās līdz šim veltījuši tikai savam priekam. Viņu vidū bija arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, kurš izsolei ziedoja piecas lielformāta fotogrāfijas, kurās atainots viens no Japānas skaistākajiem simboliem - Sakuras ziedēšana. Labdarības izsole simboliski sakrita ar Sakuras ziedēšanas kulmināciju.
Esam pateicīgi visiem ziedotājiem - māksliniekiem un mākslas pircējiem, cilvēkiem, uzņēmumiem un organizācijām, kas izrādīja savu labo gribu piedaloties labdarības projektā ART HELP JAPAN:
Mākslinieki:
Zane Balode, Elizabete Melbārzde, Kristīne Kvitka, Aija Vinkelmane, Dace Gaile, Sandra Muižniece, Katrīna Gaile, Lāsma Pujāte, Anna Afanasjeva, Alise Mediņa, Jānis Dukāts, Inga Meldere, Juris Zvirbulis, Laura Zvirbule, Juta Policja un Mareks Gureckis, Karine Poronjanc, Jānis Saulriets, Zane Putniņa, Māra Rikmane, Anna Silabrama, Maija Muižniece, Ilze Abika, Natālija Čerņecova, Arturs Duburs, Jānis Strupulis, Andris Abiļevs, Ulvis Alberts, Viktors Deščenko, Pēteris Strautiņš, Guntis Švītiņš, Gints Gritāns, Atis Ieviņš, Valts Kleins, Tatjana Vlasova, Ilgonis Šteinbergs, Aldis Jumejs, Jānis Anmanis un Jāņa Anmaņa Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija: Deniss Komarovs, Amanda Ulmane, Līga Kalniņa un Laura Gedroviča un Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars.
Uzņēmumi:
Galerija "Birkenfelds", Radisson Blu Hotel Latvija, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, ierāmēšanas darbnīca "Pedants", "Riija" "Imreko", Kirils Kirasirovs.