DienaLai veicinātu fotografēšanu un vizuālās domas attīstību, laikraksts Diena un portāls Diena.lv piedāvā saviem lasītājiem un lietotājiem jaunu platformu - Dienas Foto, kurā jebkuram interneta lietotājam ir iespēja publiskot un uzglabāt savus fotoattēlus.

Katrs no lietotājiem var izveidot profilu, kurā, veidojot albumus, augšupielādēt un uzkrāt savas fotogrāfijas. Profilu var izveidot gan ar Diena ID identifikācijas sistēmu gan arī izmantojot Facebook, Draugiem.lv vai Twitter konta datus. Albumus iespējams rediģēt, papildināt, vērtēt, komentēt un dalīties ar fotogrāfijām sociālajos tīkos. Publiski pieejamos fotoalbumus var aplūkot arī nereģistrēti Dienas Foto lietotāji.

"Protams, tiek gaidīti arī kaķu, suņu un bērnu ballīšu attēli. Tomēr mēs vairāk aicinām iemūžināt apkārt notiekošo, tādējādi veidojot subjektīvu laika dokumentu un dodot iespēju citiem ar attēlu palīdzību uzzināt, kas notiek dažādos Latvijas novados, iestādēs, uz ielām un pagalmos. Mēs aicinām fiksēt gan sabiedrības vai sadzīves notikumus gan arī notikumus dabā, ainavisko skaistumu, personīgos ceļojumu pārdzīvojumus un citas emocijas.  Ļoti gaidīti tiks radošās fotogrāfijas darbi. Mēs  kopīgi veidosim šī laika dokumentu, ko atstāt nākamajām paaudzēm kā liecību par šī laika notikumiem, pārdzīvojumiem un mūsu dzīvesveidu," komentē SIA Dienas mediji direktors Juris Mendziņš.

Papildus Dienas Foto lietotājiem būs iespēja katru mēnesi piedalīties tematiskos fotokonkursos. Katru mēnesi Dienas Foto sadaļā tiks izsludināta jauna tēma. Mēneša tēmai iesūtītie attēli krāsies atsevišķā konkursa galerijā, kur foto.diena.lv lietotāji varēs tos vērtēt. Konkursa darbus vērtēs arī Dienas Foto žūrija - laikraksta Diena galvenais redaktors un fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, fotogrāfs Aivars Liepiņš un Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne-Laķe. Katru mēnesi trīs veiksmīgākie darbi tiks publicēti laikrakstā Diena un portālā Diena.lv, un to autori saņems Dienas un tematisko konkursu atbalstītāju dāvinātās balvas. Konkursa noslēgumā visu tēmu interesantākie attēli tiks vērtēti, lai piešķirtu vienu galveno balvu.