Šodien uzņēmums Nikon paziņo par jaunā bezmaksas attēlu kopīgošanas un uzglabāšanas pakalpojuma NIKON IMAGE SPACE (www.nikonimagespace.com) palaišanu. Tas tiešsaistē būs pieejams no 28. janvāra¹. NIKON IMAGE SPACE aizstāj iepriekšējo Nikon attēlu glabāšanas pakalpojumu — my Picturetown.

Pakalpojums NIKON IMAGE SPACE ir pieejams visiem, kas aizraujas ar fotografēšanu vai videoklipu uzņemšanu, neatkarīgi no izmantotās kameras.

Šajā pakalpojumā var vienkārši augšupielādēt, skatīt, kārtot un kopīgot fotogrāfijas un videoklipus, izmantojot secīgas darbības. Lietošanas ērtums ir panākts, izmantojot ātrdarbīgu sistēmu, intuitīvu lietotāja saskarni, skaidri saprotamu logu izkārtojumu un vienkāršu darbību plūsmu.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe, komentē: “Uzņēmums Nikon sākotnējo fotogrāfiju glabāšanas pakalpojumu my Picturetown² piedāvā kopš 2007. gada augusta, un šis pakalpojums ir ļoti populārs. Tomēr pieņēmām lēmumu, ka šis pakalpojums ir pilnībā jāaizstāj ar jaunu pakalpojumu, kas ir intuitīvāks, interesantāks un ērtāk lietojams. Vēlējāmies izveidot arī labāku integrāciju ar iecienītākajiem sabiedrisko sakaru tīkliem. Viena no labākajām NIKON IMAGE SPACE īpašībām ir tā, ka tas ir pieejams visiem neatkarīgi no izmantotās kameras modeļa. Turklāt tas ir pilnīgi bez maksas.”

Plašāka informācija par pakalpojumu NIKON IMAGE SPACE tiks sniegta Nikon Imaging Japan stendā CP+ 2013 kameru un fotografēšanas izstādē, kas notiks no 2013. gada 31. janvāra līdz 3. februārim centrā Pacifico Yokohama (Jokohamā, Kanagavas prefektūrā, Japānā).

 
Divu veidu bezmaksas konti

Pakalpojumā NIKON IMAGE SPACE lietotāji var izvēlēties vienu no diviem bezmaksas kontu veidiem.
Pamatkonti ir pieejami visiem. Nikon digitālo kameru lietotājiem ir pieejama papildu iespēja — viņi var jaunināt savu kontu uz īpašo kontu, izmantojot noteiktu veidlapu, kas paredzēta Nikon digitālo kameru pārbaudei. Lai gan abu veidu konti ir pieejami bez maksas, pamatkonta maksimālā krātuves vieta ir 2 GB, bet īpašā konta — 20 GB. Īpašajos kontos pieejamas arī papildu funkcijas, piemēram, kopīgojot attēlus, var lietot paroli, kā arī funkcija, kas ierobežo attēlu lejupielādi.
 
Uzlabota lietojamība

Tā kā ir ieviestas ievērojamas logu dizaina izmaiņas, tiek atvieglotas tādas secīgās darbības ar attēliem kā augšupielādēšana, skatīšana, kārtošana un kopīgošana. Turklāt patīkamākai skatīšanai tika izvēlēta relaksējoša fona krāsa, un ērtākai lietošanai tika pielāgots attēlu izkārtojums.
 
Lieliska tīmekļa sistēmas darbība

Izmantojot ātrākas sistēmas informācijas apstrādes iespējas, ir uzlabota darbība. Pakalpojumā NIKON IMAGE SPACE ir pieejama vienmērīgāka, dabiskāka darbība ar ātrāku attēlu augšupielādi un lejupielādi, kā arī ātrāku reakciju, kad tiek veiktas attēlu manipulācijas.
 
Lielāka sadarbība ar sabiedrisko sakaru vietnēm

Tā kā tiek nodrošināta lielāka sadarbība ar tādām sabiedrisko sakaru vietnēm kā Facebook* un Twitter*, tiek pavērtas plašākas fotogrāfiju kopīgošanas iespējas un attēlu publicēšana no pakalpojuma NIKON IMAGE SPACE ir ērtāka nekā jebkad iepriekš.

¹Vietne būs pieejama 2013. gada 28. janvārī plkst. 20.00 pēc Japānas laika.
²my Picturetown lietotāju kontu informācija un attēli tiks automātiski pārsūtīti uz pakalpojumu NIKON IMAGE SPACE.

*Facebook® ir uzņēmuma Facebook Inc. reģistrēta preču zīme.
*Produktu, zīmolu un pakalpojumu nosaukumi ir to attiecīgo uzņēmumu preču zīmes vai reģistrētas preču zīmes.