ISSP 2009Vēršam mediju uzmanību paziņojumam par ISSP 2009 pieteikšanās termiņa pagarinājumu līdz 17.maijam, sakarā ar to, ka ir apstiprināta jauna darbnīca Vanesas Vinšipas (Vanessa Winship) vadībā!

Pasaules slavenā fotogrāfe un daudzu atzītu balvu laureāte Vanesa Vinšipa ir apstiprinājusi savu dalību un vēlmi vadīt ISSP 2009 piekto darbnīcu Portrets vidē. Fotogrāfe, kura ir realizējusi radošos projektus Turcijā, Balkānos un Albānijā un citur pasaulē, radot spilgtus un emocionāli spēcīgus sastapto cilvēku un vides portretējumus, darbnīcā dalīsies savā pieredzē un piedāvās teorētiskas un praktiskas zināšanas jaunajiem fotogrāfiem. Vanesa Vinšipa ir saņēmusi World Press Photo balvas (1998, 2008), kā arī SONY World Phtography Award 2008 par savu sēriju Sweet Nothings, kur portretētas Turcijas lauku reģionu skolnieces. Vanessas Vinšipas dalību ISSP 2009 atbalsta SONY Baltic. Vairāk info par Vanesu Vinšipu: www.vanessawinship.com.

Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola 2009 notiks Ludzā no 1. līdz 9. augustam. Jau ceturto gadu pēc kārtas, ISSP piedāvā iespēju apgūt fotogrāfiju meistardarbnīcās ārvalstu un vietējo profesionālu pasniedzēju vadībā, kā arī sadarboties un dibināt kontaktus ar fotogrāfijas interesentiem no citām valstīm. ISSP mērķis ir papildināt zināšanas jaunajiem fotogrāfiem, kuri jau apguvuši fotogrāfiju vai citu vizuālās mākslas nozari patstāvīgi, specializētā mācību iestādē vai kursos un kuri vēlas sevi radoši pilnveidot un aktīvi piedalīties fotogrāfijas mākslas dzīvē.

Paredzēts, ka vasaras skolā piedalīsies 50 dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm. Studenti pilnveidos savas fotografēšanas prasmes 5 tematiskajās darbnīcās. Vasaras skolas laikā tapušie darbi tiks izstādīti kopīgā noslēguma izstādē. Bez pamata apmācību programmas tiks piedāvāta vakara programma, kur ar prezentācijām piedalīsies gan ISSP lektori, gan īpašie viesi - fotogrāfijas jomas profesionāļi. Šo vakara programmu un izstādi Ludzā un Rīgā būs iespējams apmeklēt arī plašākai sabiedrībai.

Bez Vanesas Vinšipas, ISSP 2009 darbnīcas vadīs sekojoši fotogrāfi-fotogrāfijas pasniedzēji: Mehmets Kismets (Turcija), Pēters Linnaps (Igaunija), Iveta Vaivode (Latvija), Aleksandrs Gronskis (Krievija), Eiko Grimbergs (Vācija).

Aicinām pieteikties!
Pieteikumus jāsūta līdz 2009. gada 17. maijam uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Dalībnieku atlases rezultāti tiks izziņoti līdz 2009. gada maija beigām.
Detalizētāka informācija par ISSP, darbnīcām, dalībnieku atlases kritērijiem, kā arī pieteikuma veidlapa pieejama:

www.issp.lv

P.S. Iepriekšējais ISSP 2009 pieteikšanās termiņš bija 3.maijs.