Dārgie draugi,

Mūsu ikgadējs lielais pasākums nu jau ir klāt – Starptautiskā Fotogrāfijas vasaras skola (ISSP) 2012 atklājās šo sestdien, 4.augustā, Pelču pilī, Kuldīgā.

Kā jau katru gadu, ISSP vakara programma ir atvērta visiem fotogrāfijas draugiem un ir bez maksas! Ikvakaru no 5. līdz 10.augustam Pelču internātskolā aicinām apmeklēt lieliskās fotogrāfijas lekcijas un prezentācijas (skat. programmu zemāk) un 11.augusta vakarā Kuldīgā – ISSP gala darbu izstādes atklāšanu un darbu projekcijas Kuldīgas brīvdabas kinoteatrī.

Papildu informācija mūsu mājaslapā: http://www.issp.lv/en/summer-school/2012/news/issp-2012-evening-programme

NB! ISSP nenodrošina nokļūšanu uz un no Pelčiem un ēdināšanu viesiem! Ierobežotām cilvēku skaitam varam palīdzēt ar palikšanu pa nakti internatskolas kopmītnēs (pieejama arī virtuvīte ko varēs izmantot viesi). Pārējiem iesakām sazināties ar Kuldīgas Tūrisma informācijas centru par palikšanas iespējām Kūldīgā, vai arī ņemt līdzi teltis.

Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas ietvaros Kuldīgā notiks pasaulē atzītu fotogrāfu publiskas lekcijas

No 4. – 12. augustam Kuldīgā, Pelču pilī norisinās Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography, ISSP), kurā meistarklases fotogrāfijas studentiem no visas pasaules vadīs starptautiski augsti novērtēti fotogrāfijas pasniedzēji. ISSP organizē arī ikvakara publiskās lekcijas, prezentācijas un radošās tikšanās, kas bez maksas pieejamas ikvienam fotogrāfijas interesentam.

Svētdiena, 5. augustā

Plkst. 20.00 - 23.00 projekta "Middle Town: Picturing the Unspectacular" prezentācija, Nīderlandes foto-aģentūras "Paradox" prezentācija un radošā tikšanās ar dokumentālo fotogrāfu Hansu van der Meeru (Nīderlande)

Pirmdiena, 6. augustā

Plkst. 20.00 - 21.30 radošā tikšanās ar Arju Hītieinenu (Arja Hyytiäinen, Somija), kura laikmetīgo fotogrāfijas pasauli iekarojusi, balansējot uz robežas starp fikciju un emocionālu skatījumu uz savu dzīvi.

Plkst. 21.45 - 23.15 radošā tikšanās ar konceptuālo mākslinieku Filipu Toledano (Phillip Toledano, ASV), kurš pazīstams kā spraigu un aktuālu sociālpolitisku tēmu iemūžinātājs, kura pēdējais projekts ir par cilvēkiem, kas sevi 'radījuši no jauna' ar plastiskās ķirurģijas palīdzību.

Otrdiena, 7. augustā

Plkst. 20.00 - 20.30 Latvijas, Turcijas, Islandes un Portugāles koprojekta "European Borderlines: Visual Narratives" rezultātu pirmsskate.

Plkst. 20.30 - 22.00 radošā tikšanās ar daudzu pasaules fotožurnālistikas balvu ieguvēju Džodiju Bīberi (Jodi Bieber, Dienvidāfrikas Republika), kura pievēršas sociālajiem kariem sabiedrībā un 2011.gadā ieguva World Press Photo galveno balvu.

Trešdiena, 8. augusts

Plkst. 20.00 - 21.30 radošā tikšanās ar savādo un teju intīmo pusaudžu portretu veidotāju Helēnu van Mīnu (Hellen van Meene, Nīderlande), kuras darbi atrodami nozīmīgu pasaules muzeju kolekcijās.

Plkst. 21.45 - 23.15 ieskats Nīderlandes fotogrāfijas jauno talantu darbos, vada GUP Magazine galvenais redaktors Ēriks Vrūns ( Eric Vroons, Nīderlande)

Ceturtdiena, 9. augusts

Plkst. 20.00 - 23.00 diskusija par mūsdienu fotofestivāliem, ko vada Bas Vroege (Fotografie Biennale Rotterdam galvenais vadītājs no 1988. gada līdz 1992. gadam):

- Lodz Fotofesiwal tagad - Marta Szymanska (Lodzas Fotofestivāla programmas vadītāja, Polija)

- Iegūtās mācības no Photo Phnom Penh – Kristians Kožols (Christian Caujolle, Photo Phnom Penh festivāla vadītājs, Kambodža)

Piektdiena, 10. augusts

Plkst. 20.00 – 22.00 ISSP dalībnieku darbu prezentācijas ar projektiem, kas tapuši pirms vasaras skolas

Sestdiena, 11.augusts

Plkst. 19.00 - ISSP izstādes atklāšana Kuldīgas Mākslas namā (1905.gada iela 6)

Plkst. 22.00 - ISSP gala darbu projekcijas Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī "Goldingen Cinema" (Pilsētas dārzs, Pils iela)

Visas lekcijas un prezentācijas notiks angļu valodā.

Lekciju norises vieta no 5.-10.augustam: Pelču internātskola, Pelči, Kuldīgas rajons.

Lūdzam ievērot, ka ISSP nenodrošina nokļūšanu un naktsmājas viesiem.