Foto: Jurijs BerdņikovsSestdien, 17. novembrī plkst. 13.00, visi interesenti laipni aicināti apmeklēt fotostudijas "Ezerzeme" prezentācijas pasākumu Latvijas Fotogrāfijas muzejā.

Fotostudija "Ezerzeme" dibināta 1980. gadā Daugavpilī. Pirmā fotomākslas izstāde notikusi 1984. gadā, bet 1987.gadā kolektīvs saņēmis goda titulu "Tautas fotostudija". Fotostudijas vadītājs līdz pat 2012. gadam bijis Teodors Rūdans. Fotostudija katru gadu organizējusi vismaz divas tematiskās izstādes, akciju "Viena Daugavpils diena", kā arī radošās tikšanās ar pazīstamiem fotomāksliniekiem. Fotostudijai bijušas izstādes Norvēģijā, Polijā, Kubaņā, Lietuvā un Itālijā. 2010. gada 3. septembrī tika atklāta 30 gadu jubilejas izstāde, kurā piedalījās fotogrāfi – Teodors Rudāns, Mihails Romanovskis, Roberts Bicāns, Grigorijs Dimitrijevs, Boris Tarleckis, Rihards Seilis, Jurijs Buklovskis, Vladimirs Fedorovs, Staņislavs Grahoļskis, Viktors Oļševskis, Anatolijs Kivrins, Vladimirs Demeško, Valdemārs Valters, Jurijs Berdņikovs, Linards Onzuls, Vladimirs Gabrunovs.

Tikšanās laikā būs iespējams iepazīties ar fotostudijas "Ezerzeme " dalībniekiem un viņu radošo darbību.

Ieeja – bez maksas.

Ivars Skudra savu fotogrāfa karjeru sācis, kad par pirmo lauku darbos nopelnīto algu nopircis "Smenu". 2002.gadā nejauši iepazītais Teodors Rudāns uzaicina piebiedroties domubiedriem fotoklubā "Ezerzeme". Fotogrāfija ir hobijs un relaksācijas veids. Autoram bijušas personālizstādes Ilūkstes jaunrades namā (2003), Daugavpils kultūras namā ''Vārpa"(2004), bet 2011. gadā Daugavpils kultūras namā izstāde "Makropasaule". Fotogrāfs piedalījies vairākās fotokluba ''Ezerzeme" kolektīvajās izstādēs.

Anatolijs Kivrins ar fotogrāfiju nopietni sācis nodarboties 1977.gadā. No 1979.gada vadījis fotostudiju "Gaisma", un paralēli piedalījies fotostudijas "Ezerzeme" darbībā. Aktīvi piedalījies grupu izstādēs, kā arī izveidojis vairākas personālizstādes: "Strasbūra" (2005), "Kristāla horizonts"(2011), "Dabas ainavas: Svente"(2011).

Juris Buklovskis. Pēc profesijas būvniecības objektu inženieris-projektētājs, bet ar fotogrāfiju nodarbojas brīvajā laikā. No 80./90.-tajos gados bijis fotokluba "Latgale" biedrs, bet 90. gadu vidū iestājies fotostudijā "Ezerzeme". Piedalījies vairākās fotokluba organizētajās izstādēs, kā arī 1988. un 2009.gadā bijušas autora personālizstādes.

2008./2009.g. daži darbi tika eksponēti FIAP konkursa fotosalonos Horvātijā, Itālijā un Argentīnā. Fotogrāfa darbos parasti parādās tādas tēmas kā ainava un pilsēta.

Viktors Savčenko. Pēc profesijas fotogrāfs. Nopietni fotogrāfijai pievērsies sākot ar 1975.gadu. Fotogrāfa iemīļotākais žanrs ir reportāža, it īpaši sporta jomā. Piedalījies dažādās fotoizstādēs, saņēmis vairākus apbalvojumus. Pēdējos gados fotogrāfs darbojies savā privātajā fotosalonā. Fotogrāfa dabu pamattēma ir cilvēks. Autors aktīvi piedalās fotostudijas "Ezerzeme-F" darbā, kas sniedz papildus iedvesmu autora radošajai darbībai.

Jurijs Berdņikovs darbojas vairākos fotogrāfijas virzienos. Piedalījies kolektīva izstādēs kā arī fotogrāfam bijušas ap 10 personālizstādes, piemēram, "Eiforia" (2006, Rīgā), "Divas puses" (2008, Viļņa). Starptautiskajā fotofestivālā "Dzintara brīze" (2007), fotogrāfs saņēmis "Sony" pārstāvniecības Baltijā galveno balvu.

Olga Perevalova strādā par informātikas un programmēšanas pasniedzēju. Fotografēt autorei paticis jau no bērnības, bet nopietnāk fotogrāfijai pievērsusies no 2005.gada. Fotogrāfe aktīvi piedalās fotostudijas kolektīva izstādēs.

Linards Onzuls. Interese par fotogrāfiju un fotografēšanu radusies jau pusaudža gados. Visvairāk autoram patīk fotografēt dabu, dzīvniekus un veidot ceļojuma piezīmes, jo pēc izglītības ir biologs. Fotogrāfam bijušas divas personālizstādes Naujenes pagastā. Autors piedalījies vairākās fotostudijas "Ezerzeme-F" grupu izstādēs.

Mārtiņš Onzuls. Ar fotografēšanu nodarbojas kopš 2004. gada. Kā saka fotogrāfs: "Viss sākās ar to, ka tētis ļāva fotografēt ar savu filmu kameru Nikon F55 un apmācīt fotomākslā." Fotogrāfs beidzis Rīgas Stila un Modes profesionālās vidusskolas fotogrāfu kursus. Populārākie darbu žanri ir daba un ainava naktī. Autors piedalījies vairākos konkursos un fotostudijas "Ezerzeme- F" grupas izstādēs.

Jurijs Dunaiskis. Fotografē no 12 gadu vecuma. Vairākas reizes piedalījies Daugavpils pilsētas fotokonkursos. Strādā par fotokorespondentu avīzē "СейЧас". Piedalās grupu fotoizstādēs, fotogrāfam bijušas arī divas personālizstādes. Strādā galvenokārt reportāžas un sporta žanros.

Mihails Romanovskis. Dzimis 1954. gadā Baltkrievijā. Interese par fotogrāfiju autoram bijusi jau no 6 gadu vecuma, bet 12 gados ieguvis savu pirmo fotoaparātu "Зоркий - 4". Neilgi pēc tam Mihails sācis strādāt fotoateljē par laborantu - drukātāju. 1985. g. pabeidza fotokinofakultāti Neklātienes Tautas Mākslas Universitātē Maskavā, bet 1989. g. Iepazinies ar Teodoru Rudānu, Tautas fotostudijas "Ezerzeme" vadītāju, un pievienojies fotostudijai.

Aline Petkune. Profesināla datordizaina māksliniece. Fotogrāfe piedalījusies aptuveni 40 izstādēs. Autorei bijušas 15 personālizstādes, tai skaitā arī ārzemēs. Ar fotogrāfiju nodarbojas no 2006.g., bet 2011.g. iestājusies fotostudijā "Ezerzeme-F". 2011.g. piedalījusies divās fotoizstādes un starptautiskajā konferencē "Person. Color. Nature. Music." Fotogrāfes iemīļotākais žanrs ir bērnu portreti.

Sofija Kovaleva-Krivonosova. 2002.gadā iestājusies fotostudijā "Ezerzeme". Aktīvi piedalās fotostudijas organizētajās izstādes, izveidojusi vairāk kā 20 personālizstādes (Daugavpilī, Viļņā, Pleskavā). Patīk fotografēt, pilsētainavu, cilvēkus un ziedus.