Foto Aivars Siliņš Ādaži 1 izstCeturtdien, 21. februārī, plkst. 18:30 visi interesenti laipni aicināti uz Ādažu Fotogrāfu biedrības prezentācijas pasākumu Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8.

Ādažu Fotogrāfu biedrība (ĀFB) ir dibināta 2010. gadā, un tās darbības mērķi ir radošo un izglītojošo, kā arī Latvijas fotogrāfijas kultūras mantojuma saglabāšanas un dokumentēšanas projektu izstrāde un īstenošana. Biedrība nodarbojas ar sabiedrības intereses veicināšanu par fotogrāfiju, piedaloties plenēros un labdarības pasākumos, kā arī dokumentē Ādažu novada notikumus.

ĀFB dibinātāji ir no Ādažu domes mūžizglītības programmas, kurā padziļināti apguva fotogrāfiju kopā ar fotogrāfu Ojāru Jansonu. Aktīvo biedru skaits šobrīd ir 15. ĀFB sauklis ir: Bez profesionālās rutīnas un ar saulainu skatu uz dzīvi!

Pērn, 2012. gada rudenī, biedrība veidoja un izstādīja ceturkšņa izstādi "ŪDENS" un šobrīd strādā pie fotoalbuma "Ādažu fotogrāmata 2011" izdošanas. Biedri piedalās Ādažu novada kultūras dzīvē, veidojot reportāžas no koncertiem, teātru uzvedumiem un pašdarbības kolektīvu koncertiem. 2010. gadā biedrība sāka veidot fotoarhīvu "Ādaži. Ādažu cilvēki." Ceļojošā izstāde "Ādažnieki" jau vairakkārt bijusi izstādīta arī ārpus novada robežām – Lapmežciemā, Umurgā un Skultē. Izstādēs redzamajās fotogrāfijās atainota Ādažu iedzīvotāju ikdiena un darbs, izcili un pavisam vienkārši sava darba darītāji.

Ādažu Fotogrāfu biedrība piedalās labdarības projektos, piemēram, MTG Pasaules miera kauss 2011 (sadarbībā ar TV3) un "Deja mazajai sirsniņai".

Ādažu Fotogrāfu biedrības prezentācijas pasākumu apmeklēt aicināts ikviens, kurš vēlas iepazīties ar biedrības vēsturi, sasniegumiem, darbību, fotogrāfiem un viņu darbiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.