Ādažu fotogrāfu biedrībaĀdažu dome sadarbībā ar Ādažu Fotogrāfu biedrību veido Ādažu Fotogrāmatu 2011: Ādažu ļaudis, tradīcijas, svētki un ikdiena, portreti un darba gaitas, arhitektūra, dabas noskaņas. Aicinām visus, kam ir fotogrāfijas, diapozitīvi, filmas, jebkura veida un izmēra attēli vai kāda cita informācija par Ādažu vēsturi (ieskaitot 2011. gadu), piedalīties grāmatas veidošanā.

Visus svarīgos, skaistos, ikdienišķos vai vēsturiskos mirkļus, kas notikuši Ādažos, varat sūtīt Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī atnest uz  Info centru - 125. kabinetu Ādažu kultūras centra pirmajā stāvā, darba laikā.

Grāmatas žūrijā:

Maira Dudareva, Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Aivars Siliņš, fotogrāfs

Imants Ķīkulis, fotogrāfs

Inga Šteimane, Rīgas Mākslas Telpas vadītāja, izstāžu kuratore

Linda Tiļuga, Ādažu kultūras un izglītības centra vadītāja

Grāmatai tiks izvēlēti ap 30 autoru fotodarbi, kolekcijas, sērijas un atsevišķi attēli. No visām iesūtītajām bildēm un materiāliem tiks veidots slaidšovs, kuru izmantosim Ādažu arhīva un muzeja veidošanai. Iesūtītās bildes ar nelieliem aprakstiem par autoru un attēlā redzamo tiks izvietotas Ādažu mājas lapā. Iesniedzot attēlus vai negatīvus, tie tiks skanēti, bet oriģināli atdoti iesniedzējam. Iesniedzot darbus, to īpašnieks vai autors apstiprina piekrišanu attēlu izmantošanai gan Fotogrāmatā 2011, gan cita veida neierobežotai izmantošanai Ādažu kultūras mantojuma veidošanai. Autora vārds tiks pieminēts visos darba izmantošanas gadījumos. Visi darbi, kas tiks iesniegti līdz 2012.gada 23.jūnijam, piedalīsies slaidšovā Ādažu Fotogrāmata 2011.

Aicinām visus ādažniekus, kas fotogrāfē, aktīvi piedalīties kultūras mantojuma apzināšanā un veidošanā.

Grāmatas dizains un noformējums Antra Bērziņa.

Fotogrāfiju apstrāde un sagatavošana Aivars Siliņš.

Tālrunis uzziņām 29244339 vai web lapa.