Ar publiskām lekcijām Rīgā uzstāsies World Press Photo uzvarētāji Pols Hansens, Jans Grarups un Stefans Vanfleterens.

No 14.maija līdz 2.jūnijam Rīgas Sv.Pētera baznīcā būs apskatāma prestižā Pasaules preses fotogrāfijas (World Press Photo 2013) izstāde. Aptuveni 200 ikgadējā preses foto konkursā godalgotās fotogrāfijas apceļo 100 pasaules lielpilsētas.

Šī gada World Press Photo konkursā piedalījās fotogrāfi no 124 valstīm, kas žūrijas vērtējumam iesniedza vairāk nekā 100 000 fotogrāfijas. Konkursā godalgotās fotogrāfijas atspoguļo izcilāko un radošāko mūsdienu fotožurnālistiku deviņās kategorijās - tie ir gan ziņu attēli, gan portreti, ikdienas dzīves skati, dabas un sporta foto. Labāko attēlu izstāde veicina diskusijas sabiedrībā par globāli aktuāliem jautājumiem un iepriekšējā gada svarīgākajiem notikumiem. Šogad pirmo reizi kopš 1991.gada Pasaules preses fotogrāfijas izstāde būs apskatāma Rīgā.

Līdztekus izstādei Borisa un Ināras Teterevu fonda Mākslas programmas “Tête-à-Tête 20 epizodēs” ietvaros norisināsies arī vērienīga fotožurnālistikas izglītības programma. 23.maijā kino Splendid Palace ar publiskām lekcijām uzstāsies World Press Photo Gada fotogrāfijas 2012 balvas ieguvējs Pols Hansens (Paul Hansen), kā arī uzvarētāji sporta kategorijā Jans Grarups (Jan Grarup) un portretu kategorijā Stefans Vanfleterens (Stephan Vanfleteren). Rīgā notiks arī meistarklase un portfolio skate vietējiem fotožurnālistiem, kā arī izglītojoša programma vidusskolniekiem par medijiem un fotožurnālistiku.

World Press Photo 2013 izstādi Rīgā organizē biedrība ISSP un biedrība Ascendum. Izstādes galvenie atbalstītāji ir Nīderlandes vēstniecība Latvijā, “Rīga 2014” un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

World Press Photo konkursa uzvarētāju publiskās lekcijas, izglītības programma vidusskolām, portfolio skate un meistarklase notiek ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.