Andrea Gjestvang Norway 2013 PRESS2013.gada 26.aprīlis. Trīsdesmit divus gadus vecā norvēģu fotogrāfe Andrea Gjestvanga atzīta par L'Iris d'Or/Sony World Photography Awards gada fotogrāfu. Uzvarot 122 000 pieteikumu no 170 valstīm konkurencē, fotogrāfe saņēma godalgu, kā arī Sony fototehniku un 25 000 ASV dolārus noslēguma ceremonijā, kas noslēdzās pagājušajā naktī Londonā.

Žūrija vienbalsīgi nobalsoja par Gjestvangas iespaidīgo izdzīvojošo bērnu un jauniešu portretu sēriju, kas tapa pēc 2011.jūlija masveida slepkavībām Ūteijas salā pie Oslo. Sērija ar nosaukumu "Viena diena vēsturē" fiksē izdzīvojušos jauniešus ar neaptveramu jutīgumu un atklātību, un ir nezūdošs apliecinājums šo jauniešu apņēmībai, saskaroties ar šo neaprakstāmo traģēdiju.

Tikai dažu gadu laikā Andrea Gjestvanga ir kļuvusi par vienu no saistošākajiem pasaules jaunajiem fotogrāfiem. Viņas darbi ir publicēti Newsweek, M Le Monde, Stern un D Republica, un ir izstādīti visā pasaulē. Viņa ir ieguvusi vairākas godalgas.

L'Iris d'Or uzvarējusi sērijā, kā arī citu laureātu darbi būs izstādīti 2013.gada Sony World Photography Awards izstādē Somerseta namā Londonā no 26.aprīļa līdz 12.maijam. Fotogrāfijas tiks publicētas 2013.gada Sony World Photography Awards grāmatas izdevumā.

Latviešu fotogrāfa Reiņa Hofmaņa sērija "Teritorija" ieguva otro vietu arhitektūras kategorijā profesionāļiem.

Ar laureātu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Andrea Gjestvang People

Reinis Hofmanis 2013 PRESS

Reinis Hofmanis Architecture 2013 PRESS