LFMCeturtdien, 23. maijā, plkst 18:00 visi interesenti laipni aicināti uz biedrības "Foto klubs Ogre" prezentācijas pasākumu Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8.

23. maijā foto klubs iepazīstinās ar šī gada radošajām iecerēm ("Foto dienas. Ogre 2013.") un piedāvās ieskatu vairākos foto projektos, kas tapuši laikā no 2011. gada līdz šodienai, tie ir – kluba ietvaros veidotie "Koki" (2011.-2013.), "Preiļi" (2012.), "Sievietes par sievieti" (2013.), "Suntaži"(2012.), arī - Ogres pilsētas 85 gadu jubilejai veltītās, šoziem klajā nākušās fotogrāfiju grāmatas "Ogre 85" prezentācija (idejas autors un redaktors V. Mihalovskis), kā arī sadarbībā ar Umeo pilsētas (Zviedrija) foto klubu veidotais projekts "Upe" (2012. – 2013.). Skatītājiem būs iespēja iepazīties ar kluba biedru individuālajiem projektiem: Vitauta Mihalovska autorsēriju "Ogres virsnieki", Daces Voitkevičas un Aivara Slišāna ("1. pasaules kara kauju restaurācija"), Lindas Gundes Lazdiņas ("Zīmes asfaltā"), Mārtiņa Vīlipsona ("Ar Dabu uz Tu"), Ērika Bitera ("Ludza"), Ingūnas Rozes ("Dziesmu svētki") un Elīnes Bukas darbiem.

Foto klubs "Ogre" darbojas jau 44 gadu, tas dibināts 1969. gadā. Kopš kluba dibināšanas, tā mākslinieciskie vadītāji ir bijuši - Ziedonis Krūmiņš, Ēriks Drubiņš, Aleksandrs Zobens, Egons Spuris, Vitauts Mihalovskis un Raimo Lielbriedis. 1988., 1995. un 2008. gadā foto klubs ir rīkojis akcijas "Viena diena Ogrē", kurās piedalījušies daudzi fotoprofesionāļi no visas Latvijas. Visu tā pastāvēšanas laiku kluba biedri ir bijuši aktīvi dalībnieki foto izstādēs Latvijā un ārzemēs.

Šogad klubs atzīmē 5 gadu jubileju kopš 2008. gadā tika atjaunota tā darbība. No 2008. gada foto klubu, nu jau biedrību, vada Vitauts Mihalovskis. Kluba darbā piedalās vairāk kā 40 fotogrāfi, amatieri un fotogrāfijas profesionāļi, no Ogres, Ikšķiles, Lielvārdes, Rīgas, Jēkabpils, Daugavpils, Cēsīm un Valmieras.

Foto klubā noris aktīva izstāžu darbība, tiek rīkoti plenēri, peronālās atskaites un kluba iekšējie tematiskie konkursi. Jau trešo gadu klubs rīko mācību kursus fotogrāfiem iesācējiem. Par tradīciju ir kļuvušas ikmēneša tikšanās ar Latvijā pazīstamiem un pieredzējušiem fotogrāfiem. Kopš 2009. gada foto klubs rīko ikgadējo dokumentālajai fotogrāfijai veltīto semināru "Egona Spura ceļš". Seminārs ir pārtapis daudz plašākā fotogrāfijai veltītā norišu ciklā "Foto dienas. Ogre", kā laikā latviešu skatītājiem tiek piedāvātas foto izstādes, meistarklases, tikšanās ar pašmāju un ārzemju autoriem.

Foto klubam ļoti nozīmīgs ir laiks, kad tā mākslinieciskais vadītājs bija Egons Spuris. Arī šodien kluba biedri uztur spēkā Egona Spura radošo tradīciju, vairums no tiem strādā dokumentālās fotogrāfijas žanrā. Kluba ilgajā pastāvēšanas laikā tajā darbojušies fotogrāfi - Andrejs Grants, Inta Ruka, Mārtiņš Vilipsons, Līga Ločmele, Jānis Balodis, Hille Krilovska, Irēna Junkure, Edgars Kondraņickis, Rolands Parts, Jānis Pelēcis, Mārtiņš Zelmenis, Valts Kleins, Modris Skujiņš, Normunds Mežiņš, Rihards Puriņš, Aivars Purmals, Armands Gipters un Gundars Bajārs.

Šobrīd "Foto klubs Ogre" darbojas Ogres vecā kinoteātra telpās, ziemas sezonā Ogres Kultūras centrā. Interesentiem ar foto kluba darbu iespējams iepazīties arī internetā - www.fotoklubsogre.lv

Prezentācijas pasākumu apmeklēt aicināts ikviens, kas vēlas iepazīties ar foto kluba vēsturi, darbību un fotogrāfiem. Uz tikšanos 23. maijā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā "Foto klubs Ogre" gaida aktīvus, koleģiālai diskusijai noskaņotus un fotogrāfijā ieinteresētus skatītājus.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.