FK Balva Foto: Agnese MūrnieceŽurnāls Foto Kvartāls sadarbībā ar Sony un festivālu Rīgas Fotomēnesis izsludina pieteikšanos FK Balvai.
FK Balva ir unikāla iespēja Latvijas jaunajiem fotogrāfiem prezentēt savas fotogrāfijas plašākai auditorijai, gūt publicitāti, saņemt kritiku un ieteikumus no starptautiskas žūrijas. Pieteikšanās balvai notiek divās kārtās. Vispirms līdz 25. aprīlim jāiesūta savu darbu portfolio, no kuriem otrajai kārtai tiks atlasīti 10 dalībnieki, kuri savus darbus prezentēs žūrijai un publikai š. g. 20. maijā koprades telpā The Mill. FK Balvas žūrijā darbojas Vītauts Mihelkevičs (Vytautas Michelkevičius), kurators, kritiķis un pētnieks no Lietuvas, Viļņas Mākslas akadēmijas asociētais profesors, mākslas centra Nida Art Colony radošais direktors, Lietuvas paviljona kurators Venēcijas biennālē, kā arī vairāk nekā 10 mākslas un fotogrāfijas grāmatu autors un redaktors; Kataržina Majaka (Katarzyna Majak), māksliniece un kuratore no Polijas, festivāla Warsaw Photo Days radošā direktore; Arnis Balčus, fotogrāfs, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 programmas vadītājs.
FK Balva tiek piešķirta otro reizi, pērn to ieguva Viktorija Eksta, kuras darbi šogad tiks publicēti izdevumā Latvijas fotogrāfija 2016. FK Balva ir viens no festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 notikumiem šīgada maijā un jūnijā, piedāvājot vairāk nekā 20 izstādes un pasākumus dažādās vietās Rīgā.
Informācija par pieteikšanos pieejama FK mājas lapā http://fotokvartals.lv/balva.