Luīze Nežberte20. maijā festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros tika piešķirta FK Balva labākajam jaunajam Latvijas fotogrāfam un šogad to saņēma Luīze Nežberte. Balvā viņa ieguva – Sony ILCE-5100L fotokameru, fotogrāmatas Latvijas ainava un Latvijas fotogrāfija 2016, kā arī savu darbu publikāciju žurnālā FK. Savukārt Elīna Semane no portāla Delfi saņēma īpašu balvu kā skatītāju balsojuma uzvarētāja, kas divu nedēļu garumā norisinājās portālā.
FK Balvu organizē žurnāls Foto Kvartāls un tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai ar saviem darbiem sasniegtu plašāku auditoriju. Balvas ieguvēja Luīze Nežberte ir 17 gadus jauna Latvijas fotogrāfe, kura ar analogo kameru iemūžinājusi savus draugus un tuvākos sērijā I thought I was doing nothing but really I was doing something. "Es cenšos parādīt, kā ir būt pusaudzim. Viss kļūst sakāpināts, tik daudz kas notiek pirmo reizi. Tas ir nepārtraukts, trausls mācīšanās process pilns ar nemieru, skumjām, bezjēdzību, laimi, šaubām par sevi un arī šaubām par visu apkārtējo pasauli. Brīžiem tu gribi nomirt, bet brīžiem tu jūties nemirstīgs," par fotogrāfiju sēriju stāsta pati autore, kura šobrīd Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā mācās tēlotājmākslu, bet fotogrāfiju apguvusi pie Andra Kozlovska Rīgas skolēnu pilī un Andreja Granta Tehniskajā jaunrades namā Annas2.
FK Balvas uzvarētājs tika izvēlēts no 10 finālistiem, kuri koprades telpā The Mill uzstājās ar savu darbu publiskajām prezentācijām. Balvai bija pieteikušies 82 jaunie Latvijas fotogrāfi, bet finālā iekļuva tikai desmit dalībnieki – Elīna Semane (1991), Sabīne Zoltnere (1992), Elza Niedre (1992), Ģirts Reiniks (1987), Dagne Puncule (1993), Jekaterina Sjomkina (1993), Luīze Nežberte (1998), Mārtiņš Eglītis (1990), Egita Podniece (1992) un Diana Lelis (1991). Darbus vērtēja starptautiska žūrija – Vītauts Mihelkevičs (Vytautas Michelkevičius), kurators, kritiķis un pētnieks no Lietuvas, asociētais profesors Viļņas Mākslas akadēmijā, mākslas centra Nida Art Colony radošais direktors, pēdējās Venēcijas biennāles Lietuvas paviljona kurators, kā arī vairāk nekā 10 mākslas un fotogrāfijas grāmatu autors un redaktors; Kataržina Majaka (Katarzyna Majak), māksliniece un kuratore no Polijas, festivāla Warsaw Photo Days radošā direktore; Arnis Balčus, fotogrāfs, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 programmas vadītājs.
FK Balva norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 ietvaros un to atbalsta Sony.

fk balva finalisti un zurija foto andrejs strokins

fk balva luize foto andrejs strokins