Viss Labi2018. gada 5. janvārī plkst 19.00 "Fototelpā" (F.Sadovņikova ielā 39, 0.stāvā) tiks atklāta grupas fotoizstāde, kuras autori ir Latvijas Kultūras koledžas studenti Hella Madara Šabaka, Niks Sudrabs un Rinalds Ekmanis.
Šī projekta pamatā ir trīs jauno fotogrāfu atklāsme, ka dzīve nav tik bezrūpīga, kā tas, iespējams, šķitis iepriekš. Katram no autoriem nācies saskarties ar šķēršļiem un grūtībām, kas likušas apdomāt dzīves virzienu un vērtību. Šīs dažādās pieredzes ir attēlotas trīs foto sērijās, kas apkopotas kopējā izstādē.
Frāzi "viss labi" izstādes autori izmanto ikdienā - tie ir aizsardzības meli, kuri pasargā no personīgo eksistenciālo problēmu izpaušanas un iedziļināšanās tajās. Šie meli tiek saistīti ar izzušanu, apjukumu un neziņu. Filozofa Albēra Kamī aforisms "Māksla - tas ir attālums, kādā uz īsu laiku esam attālinājušies no ciešanām" lieliski atspoguļo skatpunktu, no kāda autori raugās uz saviem darbiem. Trīs jaunie fotogrāfi ir nonākuši pie kopīga secinājuma, ka ar fotogrāfijas medija palīdzību ir iespējams izteikt un izzināt sevī notiekošo.
Ar šo izstādi tiek atklāta "Fototelpas" jaunā izstāžu zāle, kura atrodas F.Sadovņikova ielā 39, Rīgā (ieeja caur veikalu Master Foto). Omulīgā, 60 kvadrātmetru lielā izstāžu telpa ir piemērota maziem un vidējiem fotogrāfiju izstādīšanas projektiem. Zālē ir pieejams skaņas un video projekcijas aprīkojums.
"Fototelpa" ir pieredzējušā fotogrāfa un pedagoga Mārtiņa Vanaga izveidota vide, lai veicinātu jauno fotogrāfu un mākslinieku radošo darbību. Fototelpa piedāvā izstāžu zāli, fotoceļojumus un fotopiedzīvojumus dažādās pasaules valstīs, analogās fotogrāfijas laboratoriju, kurā ikviens var attīstīt bildes vairākās interesantās tehnikās, kā arī dažādus aizraujošus seminārus un apmācības fotogrāfijā.
Trīs jauno autoru izstāde "Viss labi" apskatāma līdz 12. janvārim, darba dienās no 10.00-18.00.