Šogad, no 18. līdz 20. maijam, Bauskas kultūras centrs un "Fototelpa" jau trešo gadu organizē daudzveidīgu un draudzīgu pasākumu fotogrāfiem – "Foto dienas Bauskā 2018". Par šī gada tēmu ir izvēlēta radošā fotogrāfija.
Pasākuma organizators, lektors un "Fototelpa" vadītājs Mārtiņš Vanags: "Foto dienas Bauskā ir ikgadējs radošs kopā sanākšanas plenērs fotogrāfiem no visas Latvijas. Trīs dienās būs iespēja apmeklēt dažādas lekcijas par foto, piedalīties radošajās darbnīcās, uzvarēt konkursos un personiski pakonsultēties ar vadošajiem nozares speciālistiem". Savukārt Bauskas Kultūras centra direktores vietniece Elīna Māla piebilst: "Foto dienas Bauskā" sniedz brīnišķīgu izdevību ikvienam foto entuziastam izrauties no ikdienas rutīnas un izbrīvēt sev un savai sirdslietai veselas trīs dienas, pievēršoties tikai un vienīgi fotogrāfijai. Šī iespēja – pieredzējušu fotogrāfu lekcijās nupat apgūto tūlīt likt lietā praksē, varbūt pat ļaut lūst kādam savam ieradumam vai skatījumam, atklāt kādu jaunu skatupunktu – ir fantastiska dāvana katram fotogrāfam pašam sev!"
Šogad lekcijas vadīs vairāki starptautisku ievērību guvuši profesionāļi – Alnis Stakle, Anna Volkova un citi. Tiks apspriestas un analizētas tēmas, kuru centrā – fotogrāfs un radošums. Autorfotogrāfija, sievietes rokraksts fotogrāfijā, fotogrāmatu veidošana, radošā gaismošana ir tikai dažas no lekciju tēmām. Iegūtās zināšanas varēs pielietot meistarklasēs un radošajās darbnīcās. Arī šogad neizpaliks vērtīgas balvas labāko fotogrāfiju autoriem, kuras tiks pasniegtas šā gada 20. oktobrī – Foto Dienas Bauska noslēguma pasākuma ietvaros.
Pasākumu organizē "Fototelpa" – neformālās izglītības iestāde, kas piedāvā papildināt zināšanas par fotogrāfiju ar dažādu semināru un fotokursu palīdzību, veidot savas izstādes Fototelpas izstāžu zālē, ka arī lielāko Rīgā, publiski pieejamo analogās fotogrāfijas laboratoriju. Vairāk informācijas par pasākumu, aktivitātēm, lekcijām un lektoriem: http://fotodienasbauska.lv.