Jau otro gadu, no 19. līdz 21. maijam, Bauskas pilsētā un novadā norisināsies foto festivāls "Foto dienas Bauskā", kas 2016. gadā pulcēja vairāk nekā 60 fotogrāfus no visas Latvijas.
Pērn festivāla "Foto dienas Bauskā 2016" ietvaros dalībnieki apmeklēja profesionālu nozares pārstāvju vadītas lekcijas un meistarklases, devās uz vairākiem Bauskas novada pagastiem, aplūkojot pavasarīgās ainavas un iepazīstoties ar ciematu iedzīvotājiem. Interesantākie mirkļi un stāsti tika iemūžināti fotogrāfijās, kas tika apkopotas izstādē Bauskas rātslaukumā.
Tiek lēsts, ka šogad festivālā "Foto dienas Bauskā 2017" piedalīsies ap 100 fotogrāfu no visas Latvijas. Par 2017. gada tēmu izvēlēts portrets. Ar lekcijām šogad uzstāsies vairāki Latvijas fotogrāfijas nozarē pazīstami foto mākslinieki – Andris Eglītis, Inta Ruka, Valdis Brauns un citi. Ieplānotas desmit izglītojošas lekcijas, praktiskas meistarklases, aizraujoši paraugdemonstrējumi, pozitīvām emocijām piesātināti izbraukumi pa Bauskas novada pagastiem un, protams, vairāki konkursi un pārsteigumi pasākuma dalībniekiem. Festivāla laikā Bauskas Kultūras centrā, Kalna ielā 18, būs apskatāmas arī festivāla lektoru personālizstādes.
Festivāla laikā tā dalībniekiem un Bauskas iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar jaunākajām tendencēm fotogrāfijas tehnikā un iegādāties aktuālas preces no lielākajiem fotogrāfijas preču mazumtirgotājiem. Visi festivāla dalībnieki šogad piedalīsies Latvijas simtgadei veltītās foto grāmatas „Bauskas novada portrets Latvijas simtgadē" veidošanā.
Projekta ‘’Foto dienas Bauskā’’ mērķis ir sniegt iespēju fotogrāfiem apgūt vai papildināt savu zināšanu loku fotogrāfijā un ik gadu pulcēties darbīgai nedēļas nogalei Bauskā. Nozares labākie lektori ar pieredzi un zināšanām palīdzēs gan sameklēt pareizo rakursu, gan izvēlēties vietas un rast atbildes uz dažādiem jautājumiem.
Šāds pasākums fotogrāfiem ir iespēja dalīties pieredzē ar citiem nozares pārstāvjiem, iegūt jaunus kontaktus un draugus, kā arī iepazīt skaisto Zemgales pilsētu Bausku.
Festivālu organizē Tautas fotostudija "Bauska" un biedrība "Fototelpa". Interesenti var pieteikties festivālam līdz šī gada 1.maijam. Sīkāka informācija apkopota interneta vietnē www.fotodienasbauska.lv