Nadja Buzana BelarusŽurnāls “Foto Kvartāls” sadarbībā ar SHKLO – platformu, kas veltīta mūsdienu Baltkrievijas fotogrāfijai un vizuālajai mākslai, piedāvā sarunu ar baltkrievu fotogrāfēm Olgu Šukailu, Nadju Bužanu un Taņu Kapitonovu, kas notiks šo ceturtdien, 27. augustā plkst 22.30, “Foto Kvartāla” Facebook lapā - https://www.facebook.com/fkmagazine.
Pēdējo nedēļu Baltkrievijas protestu priekšgalā ir sievietes, tostarp opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska, un pašorganizēta iniciatīva “sievietes baltā”, kas ir stingri pretojusies šausminošajai valsts spēku vardarbībai. Daudzus ikoniskos attēlus, kas iemūžināja dramatiskos notikumus Minskā, ir uzņēmušas tieši sievietes – fotogrāfes. Mediji un sociālie tīkli ir pilni ar fotogrāfijām, kas veido mūsu priekšstatu par šobrīd notiekošajiem procesiem kaimiņvalstī, bet kā notikumus redz pašas fotogrāfes? Kāda ir fotogrāfa loma šajos protestos? Vai ir viegli fotografēt un ieņemt neitrālu pozīciju? Šajā pasākumā būs iespējams iepazīsties ar trim Baltkrievijas fotožurnālistēm, kas dalīsies ar savām fotogrāfijām un pieredzi no pēdējo nedēļu notikumiem, jautājumus varēs uzdot arī skatītāji. Olga Šukaila strādā lielākajā neatkarīgajā Baltkrievijas medijā “TUT.by”, Nadja Bužana ir senākā baltkrievu laikraksta “Naša Ņiva” fotožurnāliste, bet Taņa Kapitonova ir pirmās neatkarīgās Baltkrievijas televīzijas “TV Belsat” fotožurnāliste.
Pasākuma tiešraide notiks angļu valodā un to vadīs “Foto Kvartāla” galvenais redaktors, fotogrāfs Arnis Balčus.
Žurnāls “Foto Kvartāls” ir interneta platforma, kas regulāri apskata un informē par procesiem fotogrāfijā Latvijā, Ziemeļeiropā un Austrumeiropā. Ik gadu tas izdod drukāto izdevumu “Latvijas fotogrāfija”, kurā popularizē laikmetīgo mākslas fotogrāfiju, kā arī festivāla “Rīgas Fotomēnesis” ietvaros organizē FK Balvu, lai noteiktu labāko jauno Latvijas fotogrāfu. Vairāk https://fotokvartals.lv

Nadja Buzana Belarus

Olga Sukaila

Olga Sukaila