izstāde sieviešu dienāNo gandrīz 1000 sieviešu iesūtītajām fotogrāfijām foto konkursā "Latvijas ar sievietes acīm", žūrija ir izvēlējusies 32 profesionālākās, no kurām 8.martā tiek atklāta foto izstāde veikalā Elkor Plaza, kas apmeklētājiem būs apskatāma no 8. līdz pat 21.martam.

Žūrijas komisijā piedalījās psihoterapeite Aina Poiša, kura vērtēja sievietes emocionālās pasaules atspoguļojumu, Redstudio fotogrāfs Viesturs Masteiko, kurš vērtēja darba kompozīciju un tehnisko izpildījumu un Elkor Foto komanda, kuras pārziņā bija novērtēt tēmas atspoguļojuma oriģinalitāti.

"Lai gan sievietēm vairāk tīk atrasties kadrā nevis aiz kadra, tomēr šis konkurss pierāda, ka Latvijas sievietes ir aktīvas fotogrāfes. Bija interesanti skatīties, kā tiek interpretēta uzstādītā tēma un bieži vien rasts veiksmīgs risinājums. Iesūtītās fotogrāfijas ir ļoti dažādas un pārklāj daudzus žanrus - reportāža, ainavas, portreti, klusā daba u.c. Kopumā fotogrāfijas ir emocionālas, jo, ja vīriešus fotogrāfija vilina ar savu tehnoloģisko pusi, kā var panākt dažādus efektus vai eksperimentēt ar dažādiem režīmiem, tad sievietes lielāku uzmanību pievērš saturam," konkursā iesniegtās fotogrāfijas komentē Redstudio fotogrāfs Viesturs Masteiko.

Par konkursa uzvarētāju jeb pirmās vietas ieguvēju žūrija izvēlējās fotogrāfijas "Gaidot..." autori Aneti Šmiti, kas balvā saņēma Sony spoguļkameru A 450. Visas izstādes dalībnieces saņēma Rowenta balvas skaistumam un komfortam.
Uzvarētāja Anete Šmite

Izstādi atklājot, Aina Poiša atzina: "Latvija ar sievietes acīm bija brīnišķīga iespēja izpausties radoši caur redzīgumu un jūtīgumu, pastāstot savus mazos stāstus caur objektīva aci. Un sievietes pierādīja, ka ir tik aizraujoši meklēt, atrast un noķert Latvijas dzīves mirkļus, kas atbilst poētiskai dimensijai un kas runā tēlu valodā. Tēlu valoda ir dvēseles valoda. Es ticu, ka Latvijas dvēselei ir ko teikt arī tad, kad tā pieklust un gaida savu iespēju. Tieši šāda izteiksme nolasījās uzvarētājas bildē "Gaidot...". Vienkārši, patiesi, aktuāli un tīri. Latvija kā augoša meitene ar Dullā Daukas alkām uzzināt - kas ir aiz horizonta. Precīza šī brīža fiksācija - kas es esmu un kurp dodos. Šī bilde pārliecināja ar savu ideju, kuras laiks ir pienācis tieši šobrīd un sakrīt ar manu dzīves izjūtu."

Elkor mārketinga daļas vadītāja Inta Grase atzīmē, ka Elkor Foto komanda izstādei izvēlējās tos darbus, kuros saskatīja kaut ko vairāk par trafaretu realitātes fiksējumu - mums bija svarīgs autores personiskais skatījums, netradicionāla attieksme un iemūžinātā mirkļa saturiskais dziļums, jo konkursa mērķis bija ar fotogrāfijām atklāt, ko šodien jūt Latvijas sievietes.

Līdz 7.martam visiem interneta lietotājiem bija iespēja balsot par visām konkursā iesūtītajām fotogrāfijām www.elkorfoto.lv mājas lapā - šī balsojuma uzvarētāja tiks paziņota 21.martā un savā īpašumā iegūs Sony spoguļkameru A 230.

Līdz 18.martam ikviens Elkor Plaza apmeklētājs var balsot par labāko izstādē eksponēto darbu, nosakot fotogrāfiju - skatītāju simpātiju. Visvairāk apmeklētāju balsis saņēmušās fotogrāfijas autore 21.martā balvā saņems Elkor Foto dāvanu sertifikātu 300 fotogrāfiju bezmaksas izgatavošanai.

Žūrija Latvija ar sievietes acīm

Foto - otrā no kreisās Elkor mārketinga daļas vadītāja Inta Grase, Redstudio Fotogrāfs Viesturs Masteiko, psihoterapeite Aina Poiša