Fotogrāfiem ir ļoti svarīgi parādīt savu darbu kvalitāti un tā kā mūsdienās uz papīra reti kurš ātrāda savus darbus, tad rūpīgi jāizvēlas interneta vietnes, kur šos attēlus izvietot. Sociālo tīklu primārais mērķis ir piedāvāt komunikācijas vidi cilvēkiem un katram atrādīt savas mobilogrāfijas, kuras var apskatīt tik pat ātri lielos daudzumos. Problēma rodas meklējot kompromisu, jo kvalitatīvāks attēls aizņem lielāku vietu un attiecīgi lēnāk ielādējas no interneta, kā arī noslogo lēnākus datorus. Tādēļ Facebook mazo bilžu attēlošanai izmanto lielu kompresijas pakāpi, kas būtiski bojā fotoattēlu kvalitāti. Ja ielādējam vidēja izmēra attēlu, tad arī tas neveiksmīgi tiek samazināts vai pat palielināts, kas ir pilnīgi nesaprotama lieta. Draugiem.lv sākumā arī lika milzīgu kompresiju un vēl savu logotipu. Vēlāk jau bez logotipa un bez pārkompresēšanas, bet tagad jau ļauj ielādēt bildes bez pārkompresēšanas pat līdz kādiem 980 pix pa garāko malu horizontālai bildei.

Šķiet vistālāk gājusi Google un piedāvā saviem Google+ vai Picasa lietotājiem vēl labāku servisu. Bildes netiek bojātas un piedāvā tās pat automātiski uzlabot, ja neesat spējuši pietiekami labi sagatavot savas bildes attēlošanai internetā. Arī ar izmēriem nav pārāk lielas problēmas, jo variet ielādēt jebkādu izmēru un samazinātās bildes versijas ir visai kvalitatīvas. Ja jūs lietojat Google Chrome versiju, tad savas bildes uzreiz varēsiet papildus rediģēt turpat albumā uz vietas. Bet tas vēl nav viss. Tagad Google strādā pie RAW bilžu konvertēšanas uz JPEG. Jūsu RAW faili tiks automātiski sagatavoti attēlošanai internetā un jāsaka, ka visai kvalitatīvā veidā. Ja nav pašiem vēlēšanās vai zināšanas foto apstrādē, tad šī būs lieliska iespēja iesācējiem. Tiesa pagaidām netiek atbalstīti visi fotoaparāti un ar aktuālo atbalstāmo fotoaparātu sarakstu var iepazīties šajā lapā: https://plus.google.com/+GPhotos/about

Tiesa, ja vēlēsities glabāt lielu daudzumu RAW failus Google servisā, tad būs visticamāk jāabonē par maksu papildus vieta uz viņu serveriem, kas starp citu arī Latvijā ļoti ātri strādā.