baltā balansa vāciņšJa jums ikdienā grūtības ar baltā balansa noteikšanu, jeb fotoaparāts ar to īsti netiek galā, tad lielisks risinājums ir "White Balance Lens Cap" (baltā balansa objektīva vāciņš). Ne visiem fotogrāfiem tāds ir, tādēļ tā varētu būt lieliska dāvana, jo nemaksā salīdzinoši dārgi kā pārējā fototehnika un ir visai noderīga lieta darbā ar digitālo fototehniku.
Darbības princips ir vienkāršs - nav jānēsā līdzi pelēkais kartons, lai pieregulētu baltā balansu, bet atliek nofotografēt kadru vajadzīgā virzienā pie attiecīgajiem gaismas apstākļiem, nenoņemot vāciņu un būs tas pats rezultāts. Iespējams rezultāts varētu būt pat labāks, jo jūs konkrēti iegūstat to gaismu, kas nāk no konkrētā objekta. Vienīgais sliktums ir tas, ka katram objektīvam būs jāpērk savs vāciņš vai vismaz vāciņi pēc vītņu izmēriem, jo ne visiem objektīviem tie ir vienādi. Vēl ir iespējams izvēlēties neitrālo versiju vai silto, kas siltinās toņus fotogrāfijā un tā būs patīkamāka. Vāciņa izmaksas svārstās no 45-65 USD un to var iegādāties Photojojo.
Bet ja šī jums neliekas laba dāvana kādam draugam fotogrāfam, tad no Photojojo veikala var izvēlēties kādu citu interesantu lietiņu, kas saistīta ar fotografēšanu. Tur ir super spiegu objektīvs, kas ļauj fotografēt aiz stūra, Gorillapod, Photo-opoly, Bottle Cap Tripod un daudz citu interesantu lietu.