Melnbaltā fotogrāfija ir klasiska vērtība. Tai piemīt īpašs šarms un valdzinājums. Ne velti lielākā daļa slavenu un atpazīstamu fotogrāfiju ir melnbaltas. Jaunajiem fotogrāfiem tika piedāvāta iespēja ieskatīties šajā melnbaltajā pasaulē un tās procesos.

Kursa ietvaros tika aplūkoti dažādie fotogrāfijas žanri. Apmeklētājiem bija iespēja salīdzināt analogās melnbaltās fotogrāfijas specifiku ar digitālo fotogrāfiju un iegūt padziļinātas zināšanas digitālajā fotogrāfijā. Tika runāts par melnbaltās un krāsu fotogrāfijas atšķirībām, krāsu transformēšanu melnbaltajā un formālajiem paņēmieniem kā panākt telpiskumu divdemensionālā attēlā. Bija iespēja uzzināt par klasiskās melnbaltās fotogrāfijas ķīmisko procesu, kā arī iepazīties ar darbu fotolaboratorijā (foto filmu attīstīšana un melnbalto fotogrāfiju izgatavošana). Kursa ietvaros būtisks uzsvars tika likts uz melnbaltās fotogrāfijas kompozīciju un estētiku un šo kursu vadīja fotogrāfs Ivars Grāvlejs.

Kursa pasniedzējs Ivars Grāvlejs minēja, ka "no studentu puses bija jūtama liela motivācija un ieinteresētība padziļināti apgūt melnbaltās fotogrāfijas nianses. Tajā pašā laikā varēja novērot, ka kursa klausītājiem ir ļoti laba gan kompozicionālā, gan tehniskā izpratne".

Kursa nobeigumā studenti par pasniedzēju Ivaru Grāvleju teica, ka viņš ir viens no tiem pasniedzējiem kurš iemāca kā paskatīties uz lietām ar citādu skatienu.

Ivars Grāvlejs studējis fotogrāfiju izpildītājmākslas akadēmijā (FAMU) Prāgā un ieguvis mākslas maģistra grādu fotogrāfijā. Organizējis astoņpadsmit personālizstādes un piedalījies vairāk nekā četrdesmit grupu izstādēs. Viņa darbi ir bijuši izstādīti ne tikai Latvijā, bet arī Čehijā, Krievijā, Anglijā, Dānijā, Vācijā, Francijā, Horvātijā, Polijā, Gruzijā, Lietuvā un Ukrainā.

Nākamais kurss "Melnbaltā fotogrāfija" FotoAkadēmijā tiks uzsākts 2010. gada 22. septembrī.

FotoAkadēmijas foto kursi ir orientēti uz klausītājiem ar atšķirīgu sagatavotības līmeni. Šeit profesionāli fotogrāfi palīdz apgūt teorētiskos aspektus, sniedzot iespēju pārskatīt un papildināt savus priekšstatus par gaismu, krāsu, kompozīciju un žanru. Viņi atklāj savus meistarības noslēpumus, novērtē klausītāju darbus un dod padomus, kā atrast savu, neatkārtojamu ceļu fotogrāfijas pasaulē. FotoAkadēmijas apmācību programmas ir licencētas. Nodarbības pašā Rīgas centrā. Grupās ne vairāk kā 10 cilvēki.

Plašāka informācija par kursa programmu, ilgumu un cenu ir pieejama FotoAkadēmijas mājas lapā www.fotoakademija.lv.