Tātad sakarā ar krīzi un citiem apstākļiem, nedaudz situācija mainījusies fotoaparātu pirkšanas procesā internetā. Dažiem lasītājiem radās neskaidrība kādēļ tik būtiskas atšķirības cenās starp šiem interneta veikaliem. Lai nebūtu pārpratumu, tad nedaudz papildināsim šo digitālā fotoaparāta iegādes procesa aprakstu.

Sanāk tā, ka iesakām pirkt lētāko un sadarbības partneru piedāvājums ne vienmēr ir tas lētākais. Tas ir tieši tāpat kā ar jebkuru citas nozares preci - viens ieved pa tiešo kaut ko un iegūst lētākas cenas, bet daudzi ņem centralizēti no vairumtirgotājiem un tad atšķirība ir tikai uzcenojumā. Jo mazāks uzcenojums, jo lielākas iespējas, ka šis interneta veikals pēc gada vai vairāk varētu vairs nepastāvēt, jo nebūs peļņas attīstībai. Ja pārāk liels uzcenojums, tad skaidrs, ka šie tirgotāji nav oficiālie izplatītāji un ņem savu uzcenojumu par starpniecību vai vēl kaut kādas nebūšanas. Bet kādēļ jāuztraucas par to, ka interneta veikals rītā varētu arī nepastāvēt? Tādēļ, ka pastāv liela iespēja palikt bez garantijas, kas fototehnikai ir visai svarīgi. Lūk viens piemērs ar Euroshop, kas arī tirgoja preces par ļoti lētām cenām (ļoti bieži par vislētākajām). Lūk un tad rodas šāda situācija db.lv/Bankrotejoshie_e-veikali vai šāda boot.lv/?showtopic=110540. Daudzi pirka savu foto tehniku tieši Metaleks, jo cenas dažiem produktiem bija viszemākās Latvijā. Lai no šādas situācijas izvairītos, vajadzētu skatīties uz tādiem interneta veikaliem, kas darbojas jau labu laiku un cenas iespējams nav pašas lētākās, bet pavisam nedaudz virs lētākā varianta. Pavisam labi, ja personīgi pazīstat kādu šajā veikalā un ik pa laikam viņus apciemojat, pārliecinoties, ka bizness tur sokas un uz ātru peļņu, lai pēc tam notītos, tur neviens necer. Tātad viens no iemesliem augstākām cenām ir tieši šis serviss un garantijas.
Otrs lētāku fotopreču variants ir tāds, ka tās tiek ievestas no Ķīnas, Krievijas vai citām cenas ziņā izdevīgām vietām. Jums tiek solīta garantija, bet beigās sanāk, ka oficiālie firmas servisi neremontē šādas preces, kas nav iegādātas Latvijā no oficiālajiem izplatītājiem.
Un trešais pats skarbākais variants ir tāds, ka tiek tirgotas viltotas preces. Ja cena ir nepamatoti zema, tad noteikti šo variantu atmetiet uzreiz, jo kaut kas tur nav tā kā vajag. Visbiežāk problēmas gadās tieši ar atmiņas kartēm, jo tās viltot ir samērā elementāri. Tādēļ SanDisk atmiņas karšu viltošana ir visai populāra lieta un tādas pat var iegādāties Latvijas interneta veikalos, nemaz nerunājot par eBay un citiem populāriem interneta veikaliem. Ķīnieši vilto visu. Ir lasīts, ka ķīnieši pat iemanījušies noviltot Canon L klases objektīvus. Protams, kvalitāte nav ne uz pusi tāda kā oriģinālam, toties cena ir uz pusi labāka.
Iespējams ir vēl kādi varianti, kuri šobrīd nenāk prātā, bet ja pirkums nav visai vērtīgs vai tāds, kam garantija īpaši nav vajadzīga, piemēram, fotosoma, tad visticamāk to labāk iegādāties lētākajā interneta veikalā un par garantijām vai servisu īpaši nesatraukties.