sony cyber-shot hx1Sony nemēģina skriet līdzi modei ar lielāko fokusa attāluma maiņu, jo šim modelim tas ir tikai 20x (28-560mm F2.8-5.2 pēc 35mm standarta), bet domā solīti uz priekšu - tātad piedāvā lietotājiem vairāk iespēju, ērtības un kvalitāti.
Būtiskākā Sony Cyber-shot HX1 atšķirība no pārējām komaktkamerām ir 9.1 megapikseļu CMOS attēlu sensors, jo līdz šim tika izmantoti CCD, MOS un tamlīdzīgi attēla sensori, kam salīdzinoši augstāks trokšņu līmenis un lēnāka darbība. Pirms Sony Cyber-shot HX1 prezentācijas pasteidzās Ricoh CX1 ar CMOS sensoru 9.3 Mpix izšķirtspējā. ISO jutība maināma no 80 līdz 3200 un maksimālais slēdža ātrums ir 1/4000. Tā, ka kompaktkameru tirgū ir jūtamas pārmaiņas un attēla kvalitāte vairs ne ar ko īpaši neatšķirsies no tradicionālajiem spoguļkameru radītajiem attēliem. Sony Cyber-shot HX1 ir 1/2.4" Exmor sensors (maziņš salīdzinājumā ar DSRL), ko kompānija pati ražo savai Sony Alpha digitālo spoguļkameru sērijai. Tātad pie augstiem ISO uzstādījumiem vajadzētu būt pieņemams trokšņu līmenis. Bez tam ir izstrādāta jauna tehnoloģija, kas ļaus nofotografēt statiskus objektus Handheld Twilight režīmā (no rokas tātad) 6 kadrus lielā ātrumā, kas pēc tam tiek sakombinēti vienā kadrā. Šāda metode nepieciešama, lai vēl būtiskāk samazinātu trokšņu līmeni pie augstiem ISO uzstādījumiem. Tomēr ja jūsu objekts pārvietojas, tad iespējams izmantot Anti Motion Blur režīmu, kas arī ļauj nofotografēt 6 kadrus, kuri pēc tam tiek sakombinēti, lai iegūtu asu un neizplūdušu kadru, kāds tas būtu viena kadra rezultātā.
Fotoaparātam ir Sweep Panorama (panorāmas) režīms, kas ļauj no rokas nofotografēt panorāmas skatus. Vienkārši jānospiež poga un jātur nospiestā stāvoklī, pārvietojot fotoaparātu horizontāli vai vertikāli (vēlamā virzienā). Fotoaparāts nofotografē vairākus attēlus un pats samontē visus attēlus kopā, kurus uzreiz varēs apskatīties uz 3 collu atlokāmā LCD ekrāna. Tāpat kā lielākai daļai komapktklases digitāliem fotoaparātiem, arī Sony Cyber-shot HX1 spēs ierakstīt video 1080p HD video (1440 x 1080) 30 fps un ar stereo skaņu (Sony nedaudz maldina lasītājus, jo īsts 1080p ir 1920 x 1080 pie 60 fps). Domājams, ka daudzi būs priecīgi par jauno HDMI pieslēgumu. Vēl fotoaparātā ir ļoti daudz pilnīgi jaunu iespēju, piemēram, smaida slēdža tehnoloģija, kas palīdzēs nofotografēt cilvēku smaidīšanas brīdī. Tāpat ir dynamic range optimizer (DRO) tehnoloģija, kas regulē kontrastu.
Sony Cyber-shot HX1 būšot nopērkams 2009. gada aprīlī par aptuveni 500 USD. Papildus informācija mājas lapā presscentre.sony.eu
sony cyber-shot hx1