Panasonic LUMIX G FISHEYE 8mm F/3.5Kompānija Panasonic, kas ir viena no pasaules līderēm sadzīves elektronikas ražošanā, iepazīstinājusi ar jaunu maināmu objektīvu LUMIX G FISHEYE 8mm / F3.5 (35 mm ekvivalents: 16 mm) jaunās paaudzes LUMIX G Micro sistēmas kamerām.

LUMIX G FISHEYE 8mm / F3.5 lietotājam piedāvā 180 grādu diagonālu skata leņķi, sniedzot atšķirīgu perspektīvu un unikālu efektu. Tas piešķir neparastu skatu ne vien fotogrāfijām, bet arī videomateriāliem, tādējādi padarot interesantākus mirkļus, ko vērts atcerēties.

Objektīvs satur desmit lēcas deviņās grupās, turklāt tam ir kompakti izmēri, kas būs lielisks papildinājums Micro Four Thirds standarta kamerām. Jo tieši pateicoties šim standartam profesionāla līmeņa kameras var ietvert maza izmēra korpusā. ED lēca nodrošina kvalitatīvu attēla uzņemšanu gan tuvplānam, gan ainavām minimizējot krāsu novirzes un kropļojumus.

Tuvākais fokusa attālums ir 0,1 metrs, taču LUMIX G FISHEYE 8mm / F3.5 iestrādāta iekšējā fokusa sistēma, kas ļauj uzņemt attālus objektus, un objektīva lietotājiem nav vajadzības tuvoties objektiem, pat fotografējot tuvplānā.

LUMIX G FISHEYE 8mm / F3.5 ļauj izmantot ātras darbības un precīza kontrasta AF sistēmu. Septiņi asmeņi piešķir fotoobjektīva diafragmai apaļu formu, kas dod gluduma efektu ārpus fokusa vietās fotogrāfijās.

Fokusēšana objektīvam norit viegli, gludi un klusi, gan uzņemot fotogrāfijas, gan iemūžinot videomateriālus. Objektīvs izmanto daudzkārtu lēcu sistēmu, kas ļauj izvairīties no dubultattēla vai citiem attēla kropļojumiem. Savukārt blende ļauj lietot fotoobjektīvu pat spēcīgā saules gaismā.

*Digitālo maināmo Fisheye objektīvu grupā uz 2010. gada 1. jūniju.

 

LUMIX G FISHEYE 8mm / F3.5 (H-F008) Specifications

Lens Construction

10 elements in 9 groups (1 ED lens)

Mount

Micro Four Thirds mount

Optical Image Stabilizer

No

Focal Length

f=8mm (35mm camera equivalent 16mm)

Aperture Type

7 diaphragm blades / Circular aperture diaphragm

Aperture

F3.5

Minimum Aperture

F22

Closest Focusing Distance

0.1m / 0.33ft

Maximum Magnification

Approx. 0.20x / 0.40x (35mm camera equivalent)

Diagonal Angle of View

180°

Projection System

Equisolid angle projection

Filter Size

Front : Mounting not possible

Rear : Sheet filter holder  22mm / 0.86in x 22mm / 0.86in

Max. Diameter

φ60.7mm / 2.39in

Overall Length

Approx. 51.7mm / 2.04in (from the tip of the lens to the base side of the lens mount)

Weight

Approx. 165g / 5.82oz

Standard Accessories

Lens cap, Lens rear cap, Lens storage bag