Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USMCanon laiž klajā pasaulē pirmo Fisheye tālummaiņas objektīvu, kas piedāvā gan apļveida, gan pilnkadra attēlus, pateicoties īpaši plata leņķa fokusa diapazonam 8 - 15 mm. Jaunais EF 8-15mm f/4L Fisheye USM ir jaunākais Canon L sērijas profesionālo objektīvu klāsta papildinājums, kas nodrošina nepārspējamu attēlu kvalitāti, nemainīgu diafragmu visā tālummaiņas diapazonā un izturīgu dizainu, lai uz objektīvu varētu paļauties pat visskarbākajos apstākļos. Tas aizvietos EF 15mm f/2.8 Fisheye.
Apvienojumā ar Canon pilnkadra DSLR korpusiem, piemēram, EOS 5D Mark II vai EOS -1Ds Mark III, profesionāli fotogrāfi var izvēlēties uzņemt apļveida vai pilnkadra Fisheye attēlus, palūkojoties uz fotografējamo ainu pilnīgi jaunā un neparastā veidā. Šis jaunais izvēles līmenis nodrošina uzlabotas iespējas, fotografējot, piemēram, nakts debesis, kad pilns 180º horizontālais un vertikālais redzes lauks (FOV) ļauj neticami skaidri uztvert ik detaļu vienā attēlā.

Izmantojot kopā ar EOS, kam ir APS-C vai APS-H sensori, EF 8-15mm f/4L Fisheye USM nodrošina ierastāku pilnkadra Fisheye skatu. Tālummaiņas noslēgšanas mehānisms uz objektīva korpusa ļauj ierobežot diapazonu līdz noteiktam fokusa attālumam, nodrošinot labāko iespējamo pilnkadra ainu bez nepievilcīgās vinjetes malās. Līdzās tālummaiņas vadības gredzenam ir atrodamas "C" un "H" atzīmes, kas norāda platleņķa tālummaiņas attālumu, kurā ir iespējama fotografēšana bez vinjetes ar jebkuru sensoru, ļaujot fotogrāfiem panākt vislabāko rezultātu ar jebkuru EOS kameru.

Uzlabota optika profesionālai attēlveidei
EF 8 - 15 mm f/4L Fisheye USM ir izstrādāts, pamatojoties uz vairāk nekā 70 gadu Canon optiskās izstrādes pieredzi. Tam ir 14 lēcu elementi 11 dažādās grupās, tostarp viens asfērisks un viens īpaši zemas dispersijas (UD) elements, novēršot hromatisko aberāciju un nodrošinot skaidrus augstas kvalitātes attēlus ar izcilu krāsu atveidi.
Attēla dubultošanās un objektīva atspīdums, ko izraisa spēcīgi gaismas avoti, var būt īpašs izaicinājums, fotografējot ar tik platu leņķi. Lai novērstu šos efektus, visiem lēcu elementiem ir Canon Super Spectra pārklājums. Iekšējai priekšējā elementa virsmai ir arī Canon SubWavelength Structure pārklājums (SWC), kas izmanto sīkas, konusveida struktūras, kuras ir īsākas par redzamās gaismas viļņu garumu, uz lēcas elementa virsmas, lai pakāpeniski samazinātu gaismas ātrumu, līdz tas ir tāds pats, kā laužoties cauri stiklam, tādējādi novēršot atspīduma risku, pirms gaisma sasniedz sensoru.
Lai saglabātu optimālu attēla kvalitāti, priekšējam un aizmugurējam lēcu elementam ir arī Fluorine pārklājums, kas pasargā pret ūdeni, netīrumiem un putekļiem, lai tos būtu viegli notīrīt un nepaliktu traipi.

Ātra, precīza fokusēšana un sniegums vājā apgaismojumā
EF 8 - 15 mm f/4L Fisheye USM īpaši platā leņķa tālummaiņa nodrošina jaunu pieeju sporta vai arhitektūras foto uzņēmumiem, savukārt nemainīga f/4,0 diafragma ļauj izmantot lielāku aizslēga ātrumu, lai vājā apgaismojumā būtu iespējams uzņemt dabiskākus attēlus.
Gredzenveida ultraskaņas motors (USM) nodrošina ātru un precīzu fokusēšanu uzņemšanas laikā un pilna laika manuālo fokusēšanu, ļaujot fotogrāfiem iestatīt jebkura attēla fokusu, pat ja AF sistēma ir aktivizēta, sniedzot vēl lielāku kontroli pār attēliem un vairāk iespēju.

Izgatavots profesionālam sniegumam
EF 8 - 15 mm f/4L Fisheye USM ir izsmalcināts dizains, kas atspoguļo tā izcilo sniegumu. Izturība pret putekļiem un ūdeni ļauj to izmantot dažādos sarežģītos apstākļos, un, izmantojot kopā ar profesionālu EOS, ir iespējama nepārtraukta fotografēšana pat visskarbākajos laikapstākļos. Objektīvam ir arī jauna tekstūras apdare, kas piešķir kvalitatīvu izskatu un izceļ visus jaunos L sērijas modeļus.

Kvalitatīvi piederumi
EF 8 - 15 mm f/4L Fisheye USM komplektācijā ir speciāls objektīva vāciņš, maisiņš un objektīva pārsegs EW-77, izmantojot tālummaiņu ar 15 mm iestatījumu, lai novērstu objektīva atspīdumu.