Panasonic Lmix FZ45Panasonic izstrādājis divas jaunas hibrīdkameras DMC-FZ45 un DMC-FZ100, kas uzņem ne vien teicamas kvalitātes attēlus, bet arī veic pilnas augstas izšķirtspējas (full HD) videoierakstu. Kameras aprīkotas ar iespaidīgu optisko tālummaiņu. No jauna izstrādātais LEICA DC VARIO-ELMARIT objektīvs (35 mm ekvivalents: 25-600 mm) paplašina tālummaiņu no 18 kārtīga līdz 24 kārtīgam palielinājumam. Savukārt jaudīgo 24 kārtīgo tālummaiņu var palielināt līdz 32x ekvivalentam, lietojot inteliģentās tālummaiņas funkciju.

Jaunais 14,1 megapikseļa MOS sensors ļauj FZ100 un FZ45 uzņemt augstas kvalitātes 1920x1080 HD kvalitātes videomateriālus. Ātras darbības MOS sensors ļauj FZ100 uzņemt 11 kadrus sekundē ar 14,1 megapikseļa izšķirtspēju un 60 kadrus sekundē 3,5 megapikseļu ieraksta režīmā. Turklāt kameras īpašnieks varēs arī uzņemt 220 kadru sekundē video QVGA izmērā, tādējādi ļaujot iemūžināt kāda objekta strauju kustību, ko nevar uztvert ar acīm.

Jaunais attēla Venus Engine FHD procesors abiem fotoaparātiem nodrošina teicamu attēla kvalitāti gan foto, gan video režīmā. Kopā ar inteliģento izšķirtspējas tehnoloģiju tas ļauj optimāli apstrādāt signālu, sniedzot teicamu dabīgu attēla asumu un ļaujot saskatīt pat vissīkākās detaļas.

Arī šajās kamerās Panasonic iestrādāja inteliģento autorežīmu, kas atvieglo fotografēšanu un ļauj izvairīties no nevēlamiem defektiem un kļūdām uzņemšanas procesā. Tagad tas ir papildināts ar attēla kustību asuma iestatīšanas režīmu (Motion Deblur mode). Jaunais režīms izstrādāts, būtiski uzlabojot kustību noteicēju (inteliģento ISO kontroli) un gaišuma kontroli (inteliģentā ekspozīcija), lai panāktu pēc iespējas ātrāku slēdža darbību. Komplektā ar optisko attēla stabilizācijas sistēmu (POWER O.I.S.) FZ100 novērš jebkāda veida attēla izplūdumu - vienalga, vai tas rodas, trīcot rokām, vai ātras objekta kustības rezultātā.

Optiskā attēla stabilizācijas sistēma, sejas atpazīšanas funkcija, sejas noteicējs, autofokuss, inteliģentā ISO kontrole, inteliģentais ainu atlasītājs un inteliģentā ekspozīcija - tas viss pieejams FZ100 un FZ45, vienkārši iestatot inteliģento autorežīmu.

Līdzko FZ100 un FZ45 lietotājs būs uzstādījis inteliģento autorežīmu, viņam vairs nebūs jāraizējas par manuālu funkciju iestatīšanu atbilstoši fotografēšanas apstākļiem. Inteliģentais autorežīms to paveiks cilvēka vietā. Tāpēc cilvēka vienīgais uzdevums būs laicīga slēdža nospiešana.

FZ100 iestrādāts trīs collu šķidro kristālu ekrāns ar 460 000 punktu izšķirtspēju, savukārt FZ 45 - trīs collu ekrāns ar 230 000 punktu izšķirtspēju.

Panasonic Lmix dmc FZ100