Panasonic DMC-GH2Rīga, Latvija (2010. gada 22. septembrī) - viena no pasaulē vadošajām tehnoloģiju kompānijām Panasonic papildinājusi savu LUMIX G fotoaparātu sēriju ar DMC-GH2. Jaunā ierīce pilnībā atbalsta Micro Four Thirds sistēmas standartu, tādējādi GH2 raksturo kompakts korpuss, augsta veiktspēja, kas pielīdzināma spoguļkamerām, un ērta vadība. GH2 var lepoties ar pasaulē ātrāko Light Speed autofokusa līmeni - aptuveni 0,1 sekunde, lai notvertu objektu un iestatītu asu fokusu. Galvenās sastāvdaļas, tostarp sensors un attēla apstrādes dzinējs, ir pilnībā pārstrādātas, lai sasniegtu vēl augstāku veiktspēju, atspoguļojot attēlu augstā izšķirtspējā ar teicamām krāsu niansēm.

Filmu ieraksts vairs nav papildu funkcija hibrīdklases kamerām, tāpēc pašsaprotami, ka arī GH2 var izvēlēties veidu, kādā saglabāt sev tīkamas atmiņas. Turklāt ar šo fotokameru tās īpašnieks varēs uzņemt 1920x1080/60i kvalitātes videomateriālu. Kino atbilstošs attēls ar 24 Mbps ātrumu nodrošina pārliecinošu kvalitāti. Jaunais Variable Movie režīms ļauj ierakstīt kustīgus attēlus ar mainīgu kadru ātrumu, tādējādi iespējams uzņemt objektus gan paātrinājumā, gan palēninājumā, kas uzņemtajam videomateriālam piešķirs neparastu noskaņu. Aktivizējot jaunieviesto EX Tele Conversion funkciju, lietotājs var virtuāli paplašināt tālummaiņas limitu, vēl vairāk pietuvinot objektu. Šāda iespēja ir gan fotoattēlu uzņemšanas, gan filmēšanas režīmā.

Kamerā iestrādāts inteliģentais šķidro kristālu ekrāns, kurā uzņemto objektu var aplūkot pat no ļoti šaura leņķa. Tāpat GH2 pieejams jaunizveidotais Multi Aspect Wide Screen LVF (skatu meklētājs).

Protams, ka viena no galvenajām GH2 priekšrocībām ir maināmie objektīvi, kas ļauj lietotājam izvēlēties objektīvu atbilstoši fotografēšanas apstākļiem. Panasonic tagad piedāvā arī 3D objektīvu LUMIX G 12.5mm / F12 (H-FT012), kas ļaus uzņemt attēlus trijās dimensijās gan fotografēšanas, gan filmēšanas režīmā. Turklāt objektīvs ļauj saglabāt Micro Four Thirds standarta priekšrocības - tas saglabā kameras mazo un kompakto izmēru.

panasonic 3D objektīvs

Tāpat Panasonic piedāvā vēl divus jaunus objektīvus. Pasaulē vieglākais* maināmais viena fokusa attāluma objektīvs LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH ar 14 mm (35 mm ekvivalents: 28 mm) platu leņķi. Izmantojot šo priekšrocību, kompaktais LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH piedāvā lielisku sniegumu ne vien ainavu uzņemšanā, bet arī fotografēšanai iekštelpās.

objektīvs LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH

Jaunais telefoto objektīvs LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5,6 / MEGA OIS (35mm fotokameras ekvivalents: 600 mm) ļauj fotogrāfam pietuvināt objektus no tālienes, tāpēc ir ideāli piemērots, piemēram, sporta spēlēm, savvaļas dzīvnieku fotografēšanai un lietošanai lidmašīnās. Panasonic MEGA O.I.S. (Optiskais attēla stabilizators), spēcīgi kompensē roku vibrāciju, kas būtiski ietekmē fotografēšanu, izmantojot lielu tālummaiņu.

LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5,6 / MEGA OIS

*Digitālo kameru ar maināmiem objektīviem segmentā uz 2010. gada 21. septembri