Nikon D7000Nikon ievieš tirgū D7000 - digitālo vienobjektīva spoguļkameru, kuras izturīgajā un kompaktajā korpusā ir apvienota izcila attēla kvalitāte, uzticamība un veiktspēja.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon Europe produktu daļas vadītājs, saka: "Pārsteidzošā jaunā kamera D7000 ir ideāla nākamā kamera tiem digitālo vienobjektīva spoguļkameru īpašniekiem, kas vēlas vēl vairāk nodoties aizrautībai ar fotografēšanu, izmantojot kameru, kurai ir vairāk uzlabotu funkciju, kas piedāvā iespēju izpaust radošās spējas. Kamerai ir jauns attēla sensors, apstrādes sistēma EXPEED 2, AF sistēma un mērīšanas sensors, lai nodrošinātu lielisku veiktspēju īpaši izturīgā korpusā. Patiesībā tai ir viss, kas nepieciešams vienobjektīva spoguļkamerā, taču tādā izmērā, kādu jūs nebūtu paredzējis."



Izcila attēla kvalitāte

Kamerai D7000 ir virkne jaunu funkciju, lai nodrošinātu nepārspējamu attēla kvalitāti, tostarp 16,2 faktiskie megapikseļi ar nesen izstrādāto Nikon DX formāta CMOS attēla sensoru. Kamerā ir jauna attēlu apstrādes sistēma EXPEED 2, kas nodrošina augstāku attēla kvalitāti, ātrāku apstrādi un vairāk funkciju ar lielāku jaudu. Turklāt kameras D7000 paaugstinātā ISO jutība (100‑6400, palielināma līdz 25600) sniedz izcilu detaļu attēlojumu ar minimālu trokšņu līmeni, uztverot ātri pārvietojošos objektus vai fotografējot vāja apgaismojuma apstākļos pat bez zibspuldzes.

Izcila uzticamība

Kameras D7000 dzidrais stikla pentaprizmas skatu meklētājs ar aptuveni 100 % kadra aptvērumu un 0,94 reižu palielinājumu nodrošina ikviena sižeta visprecīzāko skatu un fokusu un ir vienmēr gatavs darbībai ar aizvara ātrumu 1/8000 s, kas pārbaudīts 150 000 ciklos. Turklāt kameru aizsargā magnija sakausējuma augšējais un aizmugurējais vāks, un tai ir izturīgs blīvējums pret putekļiem un mitrumu; tādējādi tā ir sagatavota pat visnegaidītākajām situācijām.

Arī uzglabāšanas vietas ziņā kamera D7000 sniedz maksimālu uzticamību. Divi SD atmiņas karšu sloti nodrošina papildu vietu uzglabāšanai un sniedz iespēju brīvi pārvaldīt attēlus un videoklipus jums vēlamā veidā - saglabājot vairāk failu, saglabājot atsevišķi dažāda formāta failus vai nepieciešamības gadījumā saglabājot failus rezerves vietā.

Uzlabota veiktspēja

Kamerā D7000 esošā nesen izstrādātā AF sistēma ar 39 fokusa punktiem, tostarp deviņiem krustveida sensoriem centrā, veido visasāko fokusu neatkarīgi no tā, kur kadrā atrodas objekts. Turklāt ar jauno Nikon 2016 pikseļu RGB mērīšanas sensoru, kas uzlabo sižetu atpazīšanas sistēmas efektivitāti, un lielātruma nepārtrauktās uzņemšanas iespēju ar ātrumu 6 fps (kadri sekundē) varat būt drošs, ka katru reizi uzņemsit neticami precīzus augstas kvalitātes attēlus.

Lai garantētu lielisku veiktspēju ilgākam laikam, kamerai D7000 ir arī īpašs akumulators ar vairākām uzlādes iespējām MB-D11 (izvēles), kas nodrošina vieglu barošanas avota pārslēgšanu uz kameras bateriju/akumulatoru un vertikālu uzņemšanu un vēl vairāk stabilizē korpusu, kad tiek lietots garš telefoto objektīvs.

Full HD D-video ar AF-F režīmu

Kamerā D7000 ir tieša piekļuve video ierakstīšanas pogai, lai ērtāk varētu uzņemt videoierakstu Full HD formātā (1080p). AF-F režīms nodrošina nepārtrauktu fokusēšanos video ierakstīšanas laikā, kas tiek veikta, izmantojot MPEG4 AVC/H.264 kompresiju. Kamerai ir stereo mikrofona ligzda, lai ierakstītu kvalitatīvu skaņu. Izmantojot funkciju D-video, tiek nodrošināta izcila attēla kvalitāte un lietojamība.

Kamerā D7000 iebūvētās video rediģēšanas funkcijas sniedz arī iespēju izvēlēties videoieraksta sākuma un beigu punktu un pāriet uz atlasītajiem kadriem, lai uzņemtu nekustīgus attēlus, bez nepieciešamības lietot datoru - tādējādi varat rediģēt un rādīt videoklipus ātri un vienkārši.

Izvēles piederumi

Nikon ievieš arī jauno Speedlight zibspuldzi SB-700 - ar daudzām funkcijām aprīkotu un vienlaikus viegli lietojamu zibspuldzi. Zibspuldzei SB-700 ir apgaismojuma priekšrocības, kas ievērojami pārspēj kamerā iebūvētās zibspuldzes sniegumu; tā nodrošina pilnīgu sižeta vai objekta apgaismojuma vadību, lai radītu skaistus, profesionāla izskata rezultātus. Nikon piederumu klāstā jauns ir arī bateriju/akumulatoru komplekts MB-D11, kas nodrošina vieglu barošanas avota pārslēgšanu un vertikālas uzņemšanas vadību. Kamera D7000 ir saderīga ar GP-1 GPS (globālās pozicionēšanas sistēmas) ierīci, kas attēla failā ieraksta informāciju par atrašanās vietu, un, protams, kamera atbalsta plašu NIKKOR objektīvu klāstu.