Mūsdienu cilvēka prātā trīsvienība - cilvēks, ceļš, mašīna - ir kļuvuši nedalāmi saistīti un pat viens no otra atkarīgi. No 16.septembra līdz 9. oktobrim galerijā "Birkenfelds", Rūpniecības ielā 3, būs apskatāma izstāde "Riteņi".

Izstādes darbu galvenie varoņi - automašīnas un motocikli, kas kā dzīves stila, sāncensības un statusa simboli, ar savu neparasto formu vai nostalģiskajām atmiņām ir piesaistījuši fotogrāfu un gleznotāju uzmanību.

Izstādē būs tādi retumi, kā Ulvja Alberta fotogrāfija ar Amerikas kulta filmas "Easy Rider" galvenā varoņa Pītera Fondas motociklu, Antana Sutkus dabi ar 60-70 to gadu ielu karali - automašīnu Volga, Jāņa Kreicberga iespaidi Ņujorkas ielās, klasiķa Jāņa Gleizda līdz šim neizstādītās fotogrāfijas par motosportu un daudz citu interesantu darbu. Jāatzīmē, ka tikai daži no izstādes darbiem ir radīti speciāli izstādei. Lielākā daļa darbu ir atlasīti no mākslinieku un kolekcionāru arhīvos esošā materiāla.

Izstādes atklāšanā galerijā viesosies Volga Gaz 21 kluba biedri ar leģendārajām Volga un Vaz automašīnām, būs apskatāms speciālas konstrukcijas motocikls un vakara noslēgumā noskatīties 70- to gadu kulta filmu "Easy Rider".

Izstādē piedalās Ulvis Alberts, Antanas Sutkus, Jānis Gleizds, Jānis Kreicbergs, Andris Kozlovskis, Sandris Jaudzems, Māra Brašmane, Artūrs Dubrovskis, Zenta Dzividzinska , Leo Kokle, Oļģerts Jaunarājs, Reinis Liepa, Juris Utāns, Veronika Frolova, Sergejs Koļečenko u.c.

Vairāk par izstādi www.birkenfelds.lv