Galerija "Birkenfelds" (Rūpniecības ielā 3) 27. martā rīko "Pavasara izsoli", kurā piedāvās vairāk nekā 100 mākslas darbus - gleznas, grafikas, fotogrāfijas un retus izdevumus.

Darbus var aplūkot galerijas mājas lapā.

Atšķirībā no iepriekšējām izsolēm šoreiz mūsdienu mākslinieku un vecmeistaru darbu skaits ir aptuveni vienāds.

Lai radītu intrigu, izsoles rīkotāji nosauc tādus īpašus retumus, kā mākslinieka Ģederta Eliasa Parīzes studiju laika zīmējumu, Induļa Zariņa "Kluso dabu ar vēžiem", Jāņa Tīdemaņa miniatūru "Māte ar bērnu" un Uno Daņiļevska agrīnos darbus. Mūsdienu klasiķu saraksts var lepoties ar Intas Dobrājas kluso dabu "Ziedi" , Džemmas Skulmes "Kariatīdēm" un Jura Zvirbuļa "Vasaru".

Izsoles piedāvājumā ir interesanti jaunākās paaudzes autoru - Kaspara Perska, Annas Baklānes, Lienas Baklānes un Ievas Purgailes lielformāta darbi. Kā īpašu bibliogrāfisku retumu galerija izsolē piedāvā fotogrāfa Ulvja Alberta albuma "Poker face 2" eksmeplāru ar leģendārā Doila Brunsona autogrāfu. Lai izsoli padarītu interesantāku, galerija piedāvā savus atklājumus: jaunās mākslinieces Annijas Saukas darbus-ikonas, Irinas Truhanovas darbus, kas izgatavoti no īstas naudas, precīzāk - no 1 un 2 ASV dolāru banknotēm.

Arī šajā izsolē tiks piedāvāta īpaša kolekcija no trijām fotogrāfa Jāņa Gleizda fotogrāfijām. Ienākumi no šo darbu pārdošanas tiks nodoti meistara ģimenei, lai palīdzētu apmaksāt ilgstošās ārstēšanās izdevumus.

Izsoles izstādes atklāšana - 19. martā 18:00. Visus darbus varēs apskatīt līdz izsoles dienai 27. martam 12:00.